zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Roparjem banke v Gornjem Gradu zaporne kazni

Deli na:
Roparjem banke v Gornjem Gradu zaporne kazni

Foto: Bobo

Na celjskem okrožnem sodišču se je po poročanju današnjih časnikov končalo sojenje Vladanu Kljajeviću in Luki Ljubičiću zaradi ropa ter Vladimirju Kneževiću Sošiću zaradi pomoči pri ropu poslovalnice banke v Gornjem Gradu septembra lani. Krivdo so priznali že prejšnji teden na predobravnavnem naroku, sodišče pa jih je obsodilo na zaporne kazni.

Klajević iz Kranja bo moral v zapor za tri leta in pol. Njegov pajdaš Luka Ljubićić iz Novega sada, ki je bil zraven pri ropu, bo šel za rešetke za tri leta, medtem ko je bil Krajnčan Vladimir Knežević Sošić kot njun voznik kaznovan z dvema letoma zapora.

Po poročanju časnikov so vsi trije rop banke obžalovali. Sodba še ni pravnomočna, vendar pritožb ni pričakovati, saj sta bili z odločitvijo zadovoljni obe strani.

S celjske policijske uprave so 26. septembra sporočili, da sta dva oborožena in zamaskirana moška zjutraj oropala poslovalnico Deželne banke v Gornjem Gradu. Vstopila sta v prostore banke, zaposlenim zagrozila z orožjem in zahtevala denar. V ropu ni bil nihče poškodovan. Policija pa je sumila, da imela moška pomoč. Osumljence je policija prijela že naslednji dan.

Omenjeno poslovalnico je eden od njih ponovno oropal 15. oktobra in pobegnil s 5000 evri. Na podlagi opisa vozila in osumljenega, ki ga je policistom posredoval občan, so policisti moškega isti dan prijeli in mu odvzeli prostost. Ugotovili so tudi, da je avtomobil last Knežević Sošića, ki je sodeloval pri prvem ropu Deželne banke v Gornjem Gradu 26. septembra.