kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Romunski lopovi so se pretvarjali, da so gluhonemi: nato so napadli in oropali 72-letnika

Deli na:
Romunski lopovi so se pretvarjali, da so gluhonemi: nato so napadli in oropali 72-letnika

pretep - Foto: Dreamstime

Sredi Šentjurja so v torek pod pretvezo, da zbirajo prostovoljne prispevke za gluhoneme, trije Romuni, stari 16, 19 in 37 let, oropali 72-letnega moškega s šentjurskega območja. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja ropa jih je policija pridržala, s kazensko ovadbo pa jih bodo privedli k preiskovalnemu sodniku, so danes sporočili s policije.

Mladoletni Romun je v torek na parkirišču trgovine na Ulici Miloša Zidanška v Šentjurju pod pretvezo, da je gluhonem in da zbira prispevke za gluhoneme, ustavil 72-letnega občana in prosil za denar. Občan se je v dobri veri, da je fant res gluhonem in da želi z zbranimi prispevki pomagati ostalim gluhonemim odločil, da bo daroval, so sporočili s Policijske uprave Celje.

Ko je v obrazec, ki mu ga je mladoletnik ponudil v podpis, vpisal znesek in iz denarnice vzel denar za prispevek, ga je mladoletnik grobo odrinil in mu iz denarnice vzel še ostalo gotovino. Občan se je uprl in mladoletniku uspel iz rok iztrgati enega od ukradenih bankovcev, takrat pa sta se mladoletniku pridružila še dva Romuna in z zamahovanjem proti občanu omogočila, da je mladoletnik z ukradenim denarjem zbežal v vozilo, prav tako sta do vozila stekla tudi sama.

Beg s kraja dejanja sta zaznala šentjurska policista, ki sta se tisti trenutek pripeljala mimo. V sodelovanju z drugo šentjursko patruljo jim je uspelo storilce kmalu po dejanju ustaviti in jim odvzeti prostost. Vse tri roparje je policija pridržala.



Po mnenju policije so Romuni najverjetneje ropali tudi drugod po Sloveniji. Dva od njih so namreč v preteklosti zaradi goljufij in tatvin obravnavali že na območjih Madžarske, Belgije, Švedske in Španije.

Goljufi, ki pod pretvezo človekoljubnih del, zbirajo denar za razne organizacije oz. različna društva, so pri goljufijah izredno spretni in prepričljivi, navajajo na celjski policiji. Običajno imajo ponarejena dovoljenja organizacij za zbiranje denarja ter delno izpolnjene sezname s podpisi darovalcev, da delujejo bolj pristno.

Občane policija opozarja naj bodo previdni in naj ne nasedajo prevarantom, ki pod različnimi pretvezami na parkiriščih trgovin in ustanov ter po mestnih ulicah zbirajo dobrodelna sredstva.