Revija Reporter
Slovenija

Od Romane Tomc ne bev ne mev: ne odgovarja, kdaj naj bi jo mediji tako nestrpno napadli kot Ireno Jovevo, s katero se sama zdaj primerja

Igor Kršinar

5. sep. 2020 6:00

Deli na:

Evropska poslanka Romana Tomc po lanski izvolitvi v Evropski parlament.

Primož Lavre

Evropska poslanka SDS Romana Tomc se je odzvala na sovražne in žaljive napade na kolegico iz vrst LMŠ Ireno Jovevo in med drugim zapisala, da verjame, da je prizadeta in kako se počuti, saj sama vse to doživlja že vrsto let.

Ob tem je seveda obsodila diskreditacije in žalitve, ki jih politiki doživljajo na spletnih omrežjih. Pozabila pa je na to, kako je z Jovevo obračunal portal Nova24TV, ki so ga ustanovili in ga še vedno vodijo veljaki stranke SDS.



»Dvoličnost makedonske evroposlanke Joveve: zgrožena nad nestrpnostjo, a ko se je s smrtjo grozilo premierju Janezu Janši, vse tiho je bilo!?,« je bil naslov na tem portalu, s katerih so zbanalizirali žaljive napade nanje.

Izvoljeni evropski poslanci: Milan Zver (SDS), Ljudmila Novak (NSI), Milan Brglez (SD), Tanja Fajon (SD), Klemen Grošelj (LMŠ), Irena Joveva (LMŠ), Franc Bogovič (SLS) in Romana Tomc (SDS)

Primož Lavre/Reporter

Ker je evroposlanka Tomčeva solastnica delničarka tega strankarskega medija, smo jo seznanili z vsebino tega članka in zaprosili, če nam lahko navede, kdaj in v katerih medijih so njo napadali ter kaj konkretno so ji očitali.

Od ponedeljka do četrtka ni bilo nobenega odgovora, tudi od četrtka, ko smo ji vnovič zastavili isto vprašanje, do petka ga ni bilo. Obakrat smo ji vprašanje poslali na elektronski naslov, ki ga ima kot evropska poslanka.

Ne bev ne mev. Zarota molka, bi rekli v njeni stranki. Mi pa se podobno kot ona sama v svojem zapisu sprašujemo: Zakaj dvojna merila?