cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

jesenice alge Svet24.si

Temni madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

marjetka in rudi Njena.si

Poroka na prvi pogled: Rudi in Marjetka, ko ju ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Rode pravi, da ni prejel zahtev po ugotavljanju očetovstva

Deli na:
Rode pravi, da ni prejel zahtev po ugotavljanju očetovstva

Foto: Bobo

Kardinal Franc Rode ne s strani Petra S. ne s strani katerekoli odvetniške pisarne do zdaj ni prejel pisem z zahtevo po ugotavljanju očetovstva, zagotavljajo v pisarni kardinala Rodeta. Rode je, kot navajajo, 24. avgusta od Petra S. prejel elektronsko sporočilo, še enega pa v ponedeljek, vendar v njiju ni izrazil želje po ugotavljanju očetovstva.

Vprašanje ugotavljanja očetovstva je kardinalu Rodetu po navedbah njegove pisarne prvič zastavil novinar Dela Dejan Karba kot eno od vprašanj, ki mu jih je po elektronski pošti poslal 23. avgusta 2012.

Na novinarjeva vprašanja kardinal ni odgovoril, ker Delo "pred tem ni hotelo objaviti njegove zahteve po preklicu neresnic, objavljenih v članku 6. avgusta letos", so v kardinalovi pisarni pojasnili v sporočilu za javnost, objavljenem na spletni strani Slovenske škofovske konference.

Po njihovih navedbah so bile kratkemu elektronskemu sporočilu, ki ga je kardinal Rode prejel od Petra S. minuli petek, priložene tri fotografije Petra in njegove družine, nikjer pa ni bilo izražene želje po ugotavljanju očetovstva. Tudi v drugem elektronskem sporočilu Petra S., poslanem v ponedeljek zvečer, te zahteve ni bilo.



Ob tem so v Rodetovi pisarni ponovili Rodetovo zagotovilo, da je na primerjavo DNK pripravljen kadarkoli.

Delo je namreč v torek poročalo, da naj bi kardinal Franc Rode leta 1969 imel intimno razmerje s Tanjo Bredo S., ki je leto pozneje v Nemčiji rodila otroka. Zdaj na Bližnjem vzhodu živeči Peter je letos spomladi v Sloveniji najel odvetnico, s pomočjo katere poskuša od kardinala Rodeta dobiti priznanje o očetovstvu oziroma njegovo privolitev v test DNK. Tanja Breda je sicer za Delo zanikala, da bi bil Rode oče njenega otroka.

Rode, ki navedbe zanika, je na test očetovstva pripravljen, saj "ve, kakšen bo rezultat". Napoveduje, da bo svoje ime branil z vsemi pravnimi sredstvi.