franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Rode okrcal sindikate: Od stavke bo samo materialna škoda

Deli na:
Rode okrcal sindikate: Od stavke bo samo materialna škoda

Foto: Bobo

Stavka je dokaj nenavadna odločitev vodij sindikatov, glede na to da pogovori z vlado še niso končani, je o napovedani stavki javnega sektorja dejal Kardinal v Rimu Franc Rode. Kardinal sicer meni, da Slovenija na področju varčevanja nima druge izbire in ne mora biti izjema.

Kot je po pogovoru s publicistom Bernardom Nežmahom v Mestni knjižnici Otona Župančiča povedal Rode, bo stavka izguba denarja. "Navsezadnje, dan po stavki bo treba iti delat, od stavke bo samo materialna škoda," je poudaril.

Rode je izpostavil, da so podobni varčevalni ukrepi tudi v drugih evropskih državah. Ob tem se čudi nad odločitvijo sindikatov in napovedjo stavke.

"Če ukrepe vlade podpirajo "pametni" ljudje v našem prostoru, potem si upam misliti, da so ti varčevalni ukrepi pravilni," je poudaril Rode.

O varčevalnem ukrepu, po katerem namerava vlada na področju notranjega varčevanja med drugim znižati tudi izdatke za financiranje verskih skupnosti, je Rode povedal, da bi se Cerkev težko izognila ukrepom vlade. Dodal je, da mora tudi Cerkev prispevati k izboljšanju financ.

Sicer je Rode še ocenil, da je padec družinskega zakonika na referendumu 25. marca za prihodnost slovenskega naroda in družine dober. "S tem smo ubranili pravo družino in s tem tudi zagotavljamo prihodnost slovenskega naroda," je še komentiral Rode.