Revija Reporter
Slovenija

Robert Polnar, najboljši poslanec v zgodovini Desusa: Pivčeve ne bi podprl za ministrico!

Igor Kršinar

16. avg. 2020 20:00

Deli na:

Poslanec Desusa Robert Polnar.

Primož Lavre

Poslanec Robert Polnar od vsega začetka ni zaupal predsednici Aleksandri Pivec, zato je bil do nje kritičen že po njenem prvem srečanju s poslansko skupino. V šestih mesecih so do podobnega spoznanja prišli še preostali štirje poslanci, ki so ji prejšnji teden izrekli kolektivno nezaupnico.

Pričakujejo, da jo bo svet stranke razrešil in da bodo jeseni sklicali izredni kongres, na katerem bodo izvolili novo vodstvo stranke. Razkril nam je, kdo bi bil najboljši kandidat za predsednika, ki bi bil sprejemljiv tudi za širše politično in volilno telo.



Razkriva tudi, zakaj se Karl Erjavec ne vrača v politiko. Če se bo kongres stranke odločil, da Desus zapusti vladno koalicijo, bo Polnar še naprej podpiral vlado.

Pogovarjali smo se tudi, zakaj je obrnil hrbet Šarčevi vladi, kako je zadovoljen z delom Janševe vlade, zakaj bo podprl interpelacijo proti ministru Alešu Hojsu in zakaj je v resnici glasoval proti Angeliki Mlinar.

»Za božjo voljo, saj nismo vrtec, nismo otroci. Vsi, ki smo bili izvoljeni v parlament, smo od nekod prišli in se nismo včeraj sneli s klina,« je komentiral fotografijo Aleksandre Pivec s kolegom Anžetom Logarjem, ki jo je objavila na tviterju.


V intervjuju je med drugim še izjavil:

»Večkrat me sicer posamezniki po elektronski pošti ali družabnih omrežjih napadajo, da sem izdajalec, ker je Karl Erjavec pred volitvami 2018 obljubil, da ne bomo šli v Janševo vlado. To je obljubil Erjavec, ampak jaz tega nisem dolžan spoštovati.«

»Midva z Juršo sva pač različna človeka po karakterju. Jurša je stari izkušeni politik, včasih mu v šali rečem, da je partijski aparatčik, ker je bil nekdaj sekretar občinske SZDL v Ljutomeru.«

»Če bi imel kot poslanec možnost voliti vsakega ministra posebej, Aleksandre Pivec nikoli ne bi podprl za kmetijsko ministrico. Nikoli! Ampak tak sistem pač imamo, da se voli vlado v celoti z vsemi ministri.«

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24