profimedia-0606418310 Svet24.si

Tako velika je že hči Toma Cruisa in Katie ...

1_nuša rojs Svet24.si

Nuša Rojs: Bila sem presenečena, ko sem ...

milan kucan Reporter.si

Kučan šokiral z izjavo: »Treba je verjeti ...

boris johnson1 Svet24.si

Boris Johnson obljubil tableto proti covidu

mario-fafangel Necenzurirano

Zakaj je vlado spet zapustil Mario Fafangel

PicsArt_04-20-12.28.57 Odkrito.si

Oh, kakšna groza?!

miran rudan Njena.si

Miran Rudan zaradi razmerja z 20 let mlajšo ...

Slovenija

Nova šefinja DeSUS udarila po poslancih: Nočejo dojeti, da smo prestopili v opozicijo

Deli na:
Nova šefinja DeSUS udarila po poslancih: Nočejo dojeti, da smo prestopili v opozicijo

Brigita Čokl - Foto: Bobo

Brigita Čokl, ki do kongresa začasno vodi DeSUS, je v pismu članom stranke zapisala, da je podpora poslancev DuSUS koalicijskemu zakonu o vodah vredna obsojanja. Kot je dejala za Kanal A, želi do kongresa stranko poenotiti in ji vrniti moralno-etični kodeks. Pričakuje, da bodo s poslanci stranke sedli za skupno mizo in si nalili čistega vina.

Čoklova je v pismu, ki ga je po poročanju televizije poslala prvi dan svoje funkcije, zapisala, da so za trenutno razklanost stranke kriva "dejanja glavnih akterjev". Moti jo tudi dejstvo, da je splošna politična situacija privedla do razkola na leve in desne. Pozvala je k odločanju za blaginjo ljudi, ne politične elite.

Po njeni oceni je neprimerno in obsojanja vredno, da poslanci DeSUS zaradi lastnih računic glasujejo proti stališčem stranke.

"Poslanci nočejo dojeti, da smo prestopili v opozicijo. Poslanci so osvojili neko svojo držo, ki je zagotovo podkrepljena s strani vodilne stranke. Glede na to, da pa so naši poslanci izrazili, da ne mislijo več nastopati na naslednjih volitvah, je jasno, da želijo obdržati svoj mandat," je dejala za Kanal A.

Po poročanju televizije poslanci vse očitke zavračajo in zatrjujejo, da delujejo v skladu z držo zmerne opozicije. Čoklova medtem pričakuje, da bodo sedli za skupno mizo in si nalili čistega vina.

Loading...