bikoborbe Svet24.si

Biki v Kolumbiji si lahko oddahnejo, konec je ...

duši Svet24.si

Jasni znaki, da je nekdo iz vaše dušne skupnosti

823603_092-strancar Necenzurirano

Znani slovenski podjetnik na avstrijski zatožni ...

Janez Janša Reporter.si

Janez Janša že prejema starostno pokojnino. ...

osijek pm Ekipa24.si

Grozljivka na Hrvaškem: prerešetali so avto ...

Prepričan, da je kopija očeta Odkrito.si

Trdi, da je nezakonski sin Kralja Karla III. in ...

doncic edwards Ekipa24.si

Velika drama v Dallasu tokrat z nesrečnim koncem ...

Slovenija

Reporter podcast #05: Korupcija v javnem zdravstvu: Zakaj nihče ne preseka gordijskega vozla

Deli na:
Reporter podcast #05: Korupcija v javnem zdravstvu: Zakaj nihče ne preseka gordijskega vozla

Silvester Šurla in Nenad Glucks - Foto: YouTube

V novem Reporterjevem podcastu urednik Reporterja Silvester Šurla in novinar Nenad Glücks spregovorita grabljenju milijard v slovenskem zdravstvu. Javna naročila v zdravstvu so neverjetno donosna, opozorita sogovornika in izpostavita osupljivo številko: nabave v zdravstvu letno preplačamo za od 350 do 500 milijonov evrov!

Nenad Glücks zadnje tedne v Reporterju razkriva primer investicije v gradnjo urgentnega centra na Ptuju, v kar je vpleten tudi Aleš Šabeder, šef Urada RS za nadzor, kakovost in investicije v zdravstvu na ministrstvo za zdravstvo. V podcastu spregovori o projektu, na katerega se že lepijo sumi negospodarnega in celo nezakonitega ravnanja, in o vznemirjenju Aleša Šabedra zaradi člankov v Reporterju.

Nasploh se v zdravstvu vrtijo tako veliki zneski, da ne levi ne desni politiki doslej ni bilo v interesu, da ustavi ali pred sodišče postavi krivce za lopovščino, ugotavljata Šurla in Glücks, slednji pa še izpostavi, da v Sloveniji leto 350 do 500 milijonov evrov letno preplačamo nabave v zdravstvu.

APPLE PODCASTS

SPOTIFY

GOOGLE

YOUTUBE

Dotakneta se tudi razvpite energetske prenove UKC Ljubljana, še enega dragega projekta javnih naročil v zdravstvu, kjer ni problematična samo poraba javnega denarja, temveč tudi skrb za bolnike v stavbah, ki odmevajo od ropotanja delovnih strojev. Gre tudi za še en posel, kjer imamo pogodbo, ki je sklenjena tako, da se ne ve, kdo pije in kdo plača.