908475_154-hitra_cesta_rebrnice Svet24.si

»Dvajset let sem prevoznik, a česa takega še ...

nevihta, obala, izola Svet24.si

Na jadranski obali bo zavladala močna burja, ...

rt konj smokvica vela rogoznica Necenzurirano

Našli smo lastnika jahte, ki jo je potopil pijani...

marjan podobnik-SASO RADEJ006 Reporter.si

Podobniku so grozili z likvidacijo: »Vredni ste ...

celje Ekipa24.si

V Celju nogometni vročinski val, pred tekmo vseh ...

Matej Zemljič Revija Stop

Matej Zemljič: Kampiral sem včasih, in to zelo ...

roglic Ekipa24.si

Roglič z zlomljenim vretencem, iz Nemčije pa ...

Slovenija

Rekonstrukcije ne bo

Deli na:

Predsednik slovenske vlade Borut Pahor je po današnji klavzuri stranke na Rogli v izjavi za medije povedal, da za zdaj, kljub napovedi, da bo gospodarska kriza jeseni udarila z vso svojo močjo, ne namerava rekonstruirati vlade. Meni, da je vlada v takšnem položaju, ko vsak minister mora biti predan delu, ki ga opravlja, čeprav je to včasih težko.

Predsednik slovenske vlade Borut Pahor je po današnji klavzuri stranke na Rogli v izjavi za medije povedal, da za zdaj, kljub napovedi, da bo gospodarska kriza jeseni udarila z vso svojo močjo, ne namerava rekonstruirati vlade. Meni, da je vlada v takšnem položaju, ko vsak minister mora biti predan delu, ki ga opravlja, čeprav je to včasih težko.

Kot je pojasnil Pahor, od ministrov, ki menijo, da ne zmorejo opravljati svojega dela, pričakuje, da ga bodo o tem obvestili dovolj zgodaj, da bi v tem primeru poiskal ustrezne rešitve. Po njegovih besedah bi rekonstrukcija vlade v tem trenutku pomenila, da se vlada oz. koalicija, saj je vlada koalicijska, ukvarja sama s seboj. Izrazil je tudi željo po nadaljnji okrepitvi koalicije.

Premier, ki bo s svojim delo zadovoljen, ko bo z njegovim delom zadovoljna velika večina Slovencev, je prepričan, da bi ta hip z rekonstrukcijo izgubili zamah, ki ga je vlada že pridobila, njeno delo pa je ocenil za homogeno. Napovedal je, da vlada že pripravlja nov proračun za prihodnje leto, kot tudi drugi rebalans letošnjega proračuna.

Glede sodelovanja z opozicijo, je premier naklonjen ideji o oblikovanju neke vrste partnerstva, opozicijo bo tudi povabil k razvojnemu partnerstvu, od nje pa pričakuje tvorno sodelovanje pri zadevah, ki so pomembne za prihodnost Slovenije.

Na vprašanje, ali v stranki, ki jo vodi, razmišljajo o uvedbi političnega sekretarja, je Pahor pojasnil, da na današnji klavzuri stranke o tem niso govorili. Dejal je, da so v soboto in danes imeli nekaj uspešnih sestankov ter sprejeli sklep o bolj uspešni koordinaciji znotraj stranke, v odnosu do vlade in koalicije.

Prvak SD ocenjuje, da je bila stranka v zadnjih letih na robu političnega prostora, zdaj pa je hitro zrasla in to odraščanje od nje terja drugačno obnašanje. "Želimo izpolniti pričakovanja ljudi, na klavzuri smo obravnavali tudi gospodarske in socialne razmere v državi ter odgovornost vlade, da se sooča s temi razmerami. Vizija SD je, da bi Slovenija postala še bolj konkurenčnejša, predvsem gospodarsko, kar je pravi temelj za solidarnost. Stranka je dobro sprejela dejstvo, da vlada ima pred seboj socialno sliko in stisko ljudi v državi," pravi predsednik SD.

Dodal je še, da se je stranka konsolidirala in na klavzuri sprejela številne odločitve, ki jo bodo naredile še močnejšo. Na posvetu so del pozornosti namenili tudi pripravam na lokalne volitve, ki bodo prihodnje leto.

Glavni tajnik stranke Uroš Jauševec je v pogovoru z novinarji zanikal, da bi bil znotraj stranke voditelj neke nove struje. Po njegovem mnenju so znotraj stranke poenoteni, glede kadrovanja pa je poudaril, da kandidate za predsednike uprav in člane nadzornih svet imenuje kadrovsko-akreditacijski svet.

Na vprašanje, kako se razume z nekdanjim tiskovnim predstavnikom stranke Sebastjanom Jeretičem, ki se ni udeležil današnje klavzure stranke, je Jauševec odgovoril, da ima Sebastjana rad.