rok snežič, miha kordiš Svet24.si

FOTO: Rok Snežič v parlamentu z neustrezno masko...

nadija-bičkova, Kai Widdrington Svet24.si

Bo to Nadijo Bičkovo in njenega novega izbranca ...

Brad Pitt Svet24.si

To je nova izbranka Brada Pitta

janez jansa ek Reporter.si

Janševemu človeku je spodletelo in Janša ni ...

20210527-01061753 Necenzurirano

Operacija Sava: dokument, ki Počivalška & Co. ...

daniel-granja Njena.si

Ljubezen na vasi: Videz vara, poraščeni Daniel ...

porzingis Ekipa24.si

Brez USMILJENJA: Dončićev soigralec prejel kazen...

Slovenija

Razvpite spremembe programa TV Slovenija pred svetniki: bodo zaradi krize informativnega programa rezali oddaje?

Deli na:
Razvpite spremembe programa TV Slovenija pred svetniki: bodo zaradi krize informativnega programa rezali oddaje?

Na kocki je med drugim usoda oddaje Politično s Tanjo Gobec - Foto: TV Slovenija

Pred programskim svetom RTVS bo znova predlog programsko-produkcijskega načrta zavoda za leto 2022. Pri tem ne bodo mogli mimo poziva novinarjev v informativnem programu TVS, naj ga zavrnejo. Podprli so jih številni v strokovni in zainteresirani javnosti. Vodstvo TVS medtem poudarja, da želi na prvo mesto postaviti interes gledalcev.

Predlog, ki ga je programski svet obravnaval že sredi oktobra, bo danes s spremembami in dopolnitvami znova pred člani programskega sveta.

Toda besedilo je še vedno nepremišljeno, deloma nestrokovno ter kadrovsko neusklajeno, hkrati pa vodi v zniževanje standardov in krnitev poslanstva javne televizije, menijo omenjeni novinarji. Čas finančnih težav Radiotelevizije Slovenija (RTVS) po njihovem svarilu ni primeren za eksperimentiranje, ampak za osredotočenje na že znano.

Vršilec dolžnosti direktorja Televizije Slovenija (TVS) Valentin Areh je zavrnil očitke, da skuša predlog krčiti vsebine informativnega programa. Na prvo mesto želijo postaviti predvsem interes gledalcev, je navedel. Informativni program TVS je po njegovih besedah v resni krizi. Večini oddaj že leta pada gledanost, med njimi tudi Dnevniku in Odmevom.Informativni program bo ustvaril približno 70 ur več programa kot letos, precej krčijo vsebine na tretjem programu, občutno več pa jih bo na drugem. Načrtujejo 15 novih informativnih oddaj, med katerimi se jih bo veliko nanašalo na državnozborske, predsedniške in lokalne volitve ter volitve v DS, ki bodo prihodnje leto.

Na drugem programu je predviden nov informativni blok od 20. do 22. ure, rubrične oddaje, kot sta Točka preloma in Koda, prav tako pa tudi poročila s področja zabavne kulture. Umakniti pa nameravajo denimo oddaje Politično s Tanjo Gobec, Dnevnikov izbor, Slovenija v letu in Svet v letu.

Po novi programski shemi naj bi bile vsebine o kulturi bolj poudarjene, več novosti pa so obeta tudi na področju razvedrilnih oddaj.