Revija Reporter
Slovenija

Razrešili Petra Jančiča, ki se vrača na svoj portal, v sredo ga bo na čelo Siola zamenjal Mihael Šušteršič, ki prihaja iz STA

Igor Kršinar
21 4.438

28. okt. 2022 14:20 Osveženo: 14:23 / 28. 10. 2022

Deli na:

Peter Jančič za medije ne da izjave, na tviterju pa je na vprašanje, kam odhaja, odgovoril »Ve se« in dodal povezavo do Spletnega časopisa.

Primož Lavre

Novo vodstvo družbe TS Media je razrešilo odgovornega urednika portala Siol.net Petra Jančiča in na njegovo mesto imenovalo Mihaela Šušteršiča, dosedanjega urednika zunanjepolitične redakcije STA. Na čelo uredništva se bo zavihtel v sredo, 2. novembra, Jančič pa bo spet urejal svoj Spletni časopis.

Kot so sporočili v družbi TS Media, je Šušteršič skladno z zakonom o medijih predhodno uredništvu predstavil vizijo razvoja in vodenja uredništva, to pa ga je na glasovanju večinsko podprlo. Na STA je bil zaposlen od leta 2000, od lani je bil urednik zunanjepolitičnega uredništva na STA, pred tem več let namestnik urednika.

Peter Jančič za medije ne da izjave, na tviterju pa je na vprašanje, kam odhaja, odgovoril »Ve se« in dodal povezavo do Spletnega časopisa, ki ga je urejal pred prevzemom Siola. Imenovan je bil v času Janševe vlade, zato je bila njegova razrešitev le še vprašanje časa, zlasti po 21. oktobru, ko je bila za začasno direktorico družbe TS Media imenovana Irma Gubanec, članica uprave Telekoma, ki je bila pred leti predsednica uprave Dela. Ta je na direktorski funkciji zamenjala Rajka Geriča.