Revija Reporter
Slovenija

Razmere na cestah: nesreča pred predorom Karavanke, gneča na Gruškovju, Jelšanah, Dragonji ...

STA

4. avg. 2019 12:12 Osveženo: 12:14 / 04. 8. 2019

Deli na:

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke v zastoju zaradi prometne nesreče zaprt prehitevalni pas proti Avstriji.

Gneča z dva kilometra dolgim zastojem je tudi na koncu podravske avtoceste pred mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški.

Kilometer dolg zastoj je na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji.

Gneča z zastoji je tudi na cestah Seča-mejni prehod Sečovlje, Šmarje-mejni prehod Dragonja in Dolenje pri Jelšanah-mejni prehod Jelšane.

Vozniki osebnih vozil čakajo na mejnem prehodu Dragonja pri vstopu v državo od ene do dveh ur, pri izstopu pa do pol ure. Eno uro čakajo pri vstopu in izstopu v državo tudi na mejnih prehodih Sečovlje in Obrežje, na mejnem prehodu Gruškovje čakajo pri vstopu do ene ure in pri izstopu do 30 minut, na Sočergi pa tako pri vstopu kot pri izstopu do pol ure.

Do 21. ure velja omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 tone, na primorskih cestah do 22. ure.

V Novem mestu bo predvidoma do 16. avgusta zaradi del zaprta glavna cesta Novo mesto-Metlika.

Na štajerski avtocesti bo predvidoma do 11. avgusta zaradi odstranjevanja cestninske postaje zaprt priključek Slovenske Konjice v obe smeri.

Glavna cesta Logatec-Godovič-Idrija bo v Zali zaradi del zaprta predvidoma do 1. septembra.

V Ljubljani bo zaradi rekonstrukcije ceste danes za ves promet zaprta severna servisna cesta na odseku od Leskoškove do Šmartinske ceste. Obvoz je po Leskoškovi in Letališki cesti, tudi avtobusi mestnega potniškega prometa na linijah 2, 7 in 7L vozijo po obvozni trasi.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si