Revija Reporter
Slovenija

Na Goriškem je kombi kolesarja zbil s ceste čez ograjo; hudo poškodovanemu ni bilo pomoči

STA

23. avg. 2018 6:00

Deli na:

Kolesarja so poskušali oživljati, a so bile poškodbe prehude.

PU Nova Gorica

V Kromberku pri Novi Gorici se je včeraj ob 5.30 zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl 61-letni kolesar. V prometni nesreči sta bila udeležena 61-letni kolesar in 41-voznik kombija. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik kombija izven naselja Kromberk nepravilno prehiteval kolesarja in ga pri tem zadel.

Novogoriški policisti so z ogledom kraja prometne nesreče in zbiranjem obvestil ugotovili, da je 41-letni voznik kombiniranega vozila vozil po regionalni cesti iz Nove Gorice proti Ajševici. Med vožnjo je na ravnem in neosvetljenem delu vozišča pred križiščem dohitel 61-letnega kolesarja, ki je vozil pred njim.

Pri prehitevanju je kombi z desnim zunanjim vzvratnim ogledalom trčil v kolesarja, z desno stranjo prednje stranice pa v zadnji del kolesa. Po trčenju je kolesarja odbilo v desno izven vozišča preko varovalne ograje na travnato brežino.

Kolesar, ki ni uporabljal kolesarske čelade, je hudo poškodovan obležal na dnu travnate brežine nad podpornim zidom parkirišča, nato pa kljub oživljanju reševalcev nujne medicinske pomoči novogoriškega zdravstvenega doma umrl.

Policisti so o prometni nesreči obvestili pristojnega preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča v Novi Gorici in tamkajšnje okrožno državno tožilstvo.