krokar Svet24.si

Morilski krokarji jima koljejo gosi in teleta, ...

trump-with-sons Svet24.si

Trump nima dovolj denarja

1680173506-fgrsghes-45-1680173482221 Necenzurirano

Nova afera na UKC: to je podjetje, ki naj bi mu ...

damjanic setinc pasek Reporter.si

Strokovni sodelavci poslanke Mojce Šetinc Pašek:...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

1704374490-mm2-0899-1704374452059 Njena.si

To je Goran Dragić naredil za slovenske otroke

doncic Ekipa24.si

Kaaaaaj?! Dončić se je držal za glavo in smejal...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Razkrivamo: skrivni posvet NSi, na katerem so utišali Ljudmilo Novak

Deli na:
Razkrivamo: skrivni posvet NSi, na katerem so utišali Ljudmilo Novak

Matej Tonin in Ljudmila Novak - Foto: Primož Lavre

»Kot upokojena predsednica, nekdanja predsednica ima pač ta privilegij, da lahko gleda nase in šele potem na stranko,« je prvak NSI in obrambni minister Matej Tonin izjavil v nastopu v oddaji s pomenljivim imenom Kdo vam laže na strankarski televiziji SDS. Ob tem je napovedal, da se bodo z Ljudmilo Novak v stranki poglobljeno pogovorili.

»Politika je umetnost mogočega. Tukaj ni prostora za zamere. Vsi ti nastopi naše nekdanje predsednice v preteklosti nam ne koristijo. Tega ne govorim samo jaz, to sem ji osebno že povedal, ampak to poudarjajo številni naši člani. Vendar jo še vedno cenim in upam, da bo spoznala, da tudi če ne mara Janeza Janša, da vsaj ne bo delala stvari, ki škodijo NSI.«

Kmalu za tem je sledil posvet vodstva NSI, na katerem so razpravljali tudi o svoji evropski poslanki, kateri je Tonin pred tem poslal tudi nekaj pisem najbolj razburjenih članov. Ljudmila Novak je zato na posvetu sama obljubila, da se ne bo več vpletala v medstrankarske odnose in dajala motečih izjav za javnost, saj ne želi biti kriva, če rezultat stranke na volitvah ne bo takšen, kot si ga želijo.


Zbrani so njeno izjavo sprejeli z odobravanjem, nekateri so jo tudi odkrito podprli. V bran so ji denimo stopili nekdanji poslanec SKD Nace Polajnar, podpredsednica Vida Čadonič Špelič, ustavni pravnik Janez Pogorelec in David Klobasa, najmlajši slovenski župan, ki vodi občino Sveta Trojica v Slovenskih goricah. Slednji naj bi celo dejal, da ni Novakova spremenila svojega stališča do Janše, ampak je to storila stranka.

Ozračje v dvorani pa je nekoliko vznemiril vodja poslanske skupine Jožef Horvat, ki je Novakovo opozoril, da naj pazi, kako nastopa in govori v Evropskem parlamentu. Novakova mu seveda ni ostala dolžna in mu je povedala svoje nazaj. Horvat velja za človeka, ki je za 180 stopinj spremenil stališče do Janše. Pred nastopom sedanje vlade je bil do prvaka zelo kritičen, potem pa je nasedel Janševemu državnemu sekretarju Žanu Mahniču ter prejšnjo vlado obtožil, da so policisti kar dvajsetkrat upogledovali v njegove osebne podatke. Izkazalo se je, da gre za druge osebe z istim imenom in priimkom, v nobenem primeru ni šlo za poslanca Horvata, ki se za neutemeljene obtožbe policiji ni niti opravičil.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24