bojan krizaj in špela Dobra karma

Bojan Križaj na krilih ljubezni s svojo Špelo

Vili Resnik Svet24.si

Vili Resnik se bo spet poročil!

Prostozidarji 1 Reporter.si

Boštjan M. Turk: Šokanten dokument razkriva, da ...

janša Svet24.si

Premier Janša: »Pred nami je teden boja za ...

Tomaž Gantar Necenzurirano

Kako je virus prehitel Gantarjevo državno ...

Gasilci PGD Šentjur plešejo Jerusalemo Odkrito.si

Šentjurski gasilci odplesali Jerusalemo

Njena.si

Kako dvigniti odpornost in ostati zdrav?

Slovenija

Naj se vidi razkošje! Jelko Kacin je dokončal gradnjo svoje morske rezidence na Krku

Deli na:
Naj se vidi razkošje! Jelko Kacin je dokončal gradnjo svoje morske rezidence na Krku

Po upokojitvi ga poleg visoke slovenske pokojnine čaka še evropska v višini 2.100 evrov, torej si bo lahko omislil še »primerno« plovilo.

Morska vila Jelka Kacina, slovenskega veleposlanika pri Natu v Bruslju, je dobila končno podobo. Na začetku prejšnjega poletja je bilo okoli morske rezidence tega nekdanjega evropskega poslanca v kraju Klimno na otoku Krku še gradbišče, hiša še ni bila odeta v fasado.

No, zdaj je očitno že zaključena. Hiša je po naši oceni velika kakšnih dvesto kvadratnih metrov, leži pa nekaj minut hoda od morja. Samo parcela površine okoli tisoč metrov je po cenah lokalnih nepremičnin vredna približno 150 tisoč evrov.

Ko smo Kacina pred štirimi leti, ko tam še ni bilo ne duha ne sluha o gradbišču, se je pa na parceli večkrat zadrževal, vprašali, ali je lastnik zemljišča, je zatrdil, da v Klimnu nima nobenega zemljišča. Formalno je to držalo, saj so glede na hrvaško zemljiško knjigo lastniki parcele Kacinova žena Andreja Pisovec Kacin ter sinova Anže in Rok.

Kacin je bil med svojo 27- letno politično kariero minister za informiranje, obrambni minister, poslanec državnega zbora, predsednik LDS in dva mandata poslanec Evropskega parlamenta v Bruslju, izvoljen na listi LDS. V času te funkcije je imel 6.200 evrov neto plače ter 300 evrov dnevnice v dneh, ko je bil na službenih dolžnostih v Bruslju.

Čez leto in pol bo začel prejemati 2.100 evrov »evropske« pokojnine (ob dopolnitvi 63 let starosti), pri čemer bo po upokojitvi seveda prejemal še zajetno slovensko pokojnino. Upokojil se bo predvidoma bo zaključku mandata veleposlanika na stalnem predstavništvu RS pri Natu.

Kacin sicer lahko zaplava tudi v večjem bazenu ob svoji razkošni družinski hiši v Spodnji Besnici pri Kranju. Gre za 331 veliko nepremičnino, ki pa jo je Gurs ocenil na zgolj 180 tisoč evrov. Pred nezaželenimi gosti hišo ščiti znamenita kovana ograja, to je pripeljal kot vojni plen iz ene od ljubljanskih vojašnic.

Lastnika hiše sta skupaj z ženo, na njej ni vpisane nobene hipoteke. Pred dvema mesecema smo opazili, da je veleposlanik na spletnem portalu bolha.com prodajal počitniško stanovanje v Klimnu, v katerem je družina dopustovala v preteklih letih pred zgraditvijo vile.

72 kvadratnih metrov velik apartma je prodajal za 129.900 evrov, prodajalec je bil formalno njegov sin Anže. Nepremičnino je, kot kaže, že prodal, saj je bil oglas umaknjen.

Loading...