sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

viola Ekipa24.si

Diverzantska akcija: Viole v Ljubljani napadle ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

samir handanovic 24 pm Ekipa24.si

Nova služba za Samirja Handanovića! Nekdanji ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Rakovec v javnem pismu postavlja novinarje Dnevnika na laž

Deli na:
Rakovec v javnem pismu postavlja novinarje Dnevnika na laž

Foto: Bobo

Predsednik uprave Zavarovalnice Triglav Matjaž Rakovec je v javnem pismu odgovoril na "zavajanja, dezinformacije  in natolcevanja nekaterih novinark in novinarjev Dnevnika". V pismu je zavrnil pisanje Dnevnika o dogodkih 16. aprila letos, ko naj bi se Rakovec v Zagrebu s predstavniki hrvaške Croatia Osiguranje in poljske zavarovalnice PZU pogovarjal o privatizaciji Triglava, po kateri bi Poljaki postali lastniki največje slovenske zavarovalnice. Rakovec je zanikal sestanek v Zagrebu in nadvse podrobno opisal svoj delovni dan 16. aprila.

Dnevnik se je v zadnjem času nekajkrat lotil Rakovca - razlog naj bi bili spori med Bojanom Petanom, ki preko DZS obvladuje Dnevnik, in Rakovcem. Zavarovalnica Triglav je namreč Petanovim Termam Čatež priznala manjšo odškodnino za škodo po poplavah septembra 2010, kot so Terme pričakovale. Še starejši je spor ob neuspeli menjavi obveznic DZS za delnice te družbe, ki jo je želela leta 2007 opraviti Zavarovalnica Triglav - ta naj bi bila zaradi neizvedene menjave oškodovana za 1,4 milijona evrov.

Objavljamo Rakovčevo pismo Dnevniku:

Spoštovane bralke in bralci,
spoštovane urednice in uredniki, novinarke in novinarji,
spoštovana odgovorna urednica Dnevnika Suzana Rankov,
spoštovana urednica Dnevnika Vesna Vuković,
spoštovani novinar Dnevnika Matjaž Polanič,

 
mogoče se vam bo na prvi pogled zdelo nenavadno, da na tak način pojasnjujem in odgovarjam na zavajanja, dezinformacije  in natolcevanja nekaterih novinark in novinarjev Dnevnika. Vendar to je edina možnost, da pojasnim tudi svojo plat zgodbe. Pa čeprav se zabavam ob branju izmišljene zgodbe, s pridihom bujne domišljije avtorjev, prežete z dramaturško natančnimi opisi dogodkov z dne, 16. 4. 2013 in neresnicami. Žal ugotavljam, da so le-te v zadnjem času stalnica poročanja omenjenega časnika, kadar se omenja moje ime in ime  Zavarovalnice Triglav.
 
Nedavno tega so me s celo družino »poslali« na Islandijo in v Sarajevo - z letalom, po neverjetno ugodnih cenah. Čeprav sem korektno pojasnil, da podatki niso točni – mi, z družino nikoli nismo potovali z letalom ne na Islandijo ne v Sarajevo. Tudi zato se bom  še posebej potrudil, da s kirurško natančnostjo opišem 24 ur mojega življenja na »skrivnostni« torek, 16. 4. 2013, ko bi se naj odvil  famozni sestanek, kot je opisan v pričujoči zgodbici "raziskovalno-gospodarskih" novinarjev.
 
Nekako okrog 1.00 zjutraj tistega dne (ali no či ali jutra) sem prišel v sobo sarajevskega hotela Europa. Ker se pred spanjem rad še malo sprostim, sem preko brezžičnega hotelskega omrežja na iPad mini naložil edicije časopisov oz. pogledal tudi njihove spletne strani, med njimi recimo Dela, Slovenskih Novic, Financ, Dnevnika ,... In sem jih tudi vse na hitro »prebrskal « ali »prelistal« (žal se vsebine ne spomnim). In zaspal. Za ob 4.45 pa sem imel na mojem (pravzaprav službenem iPhonu) naravnano budilko. Sem vstal, se stuširal in športno oblekel ter se šel v recepcijo hotela Europa v Sarajevu odjavit, z osebno kreditno kartico pa sem poravnal še nekaj osebne porabe. Namreč, Zavarovalnica Triglav račun za bivanje poravnava z direktnim nakazilom na račun hotela Evropa v Sarajevu, kjer sem bil nastanjen.
 
Ob 5.30 sem se  usedel v avto, celo zapolnil sem si, da je bil Volkswagnov Passat (nisem pa si zapomnil, če je bil podoben avtomobilu ene od sodelavk na zavarovalnici). Skupaj s kolegom, članom uprave so me odpeljali na Sarajevsko letališče Butmir (poznano iz zgoraj omenjene zgodbe ali  domišljijskega potovanja mene in moje družine, kot so jo opisali v časniku).
 
Po prijavi na letališkem okencu, po pregledu osebnih dokumentov in strogem varnostnem pregledu na Sarajevskem letališču Butmir sva s kolegom ob 6.30 z ostalimi potniki in člani posadke poletela z letalom Croatie Airlines na zagrebško letališče Pleso.
 
Po pristanku sem se prvič tistega dne dotaknil tal Republike Hrvaške. Stopil sem v avtobus, ki nas je odpeljal od letala do letališke zgradbe. Po opravljenih kontrolnih formalnostih naju je pred vrati zgradbe že čakal šofer in naju s službenim vozilom Zavarovalnice Triglav odpeljal proti Ljubljani. Pred letališko zgradbo Pleso sem 16. 4. 2013 tako zadnjič tega dne stal na hrvaških tleh.
 
No, vožnjo je kar hitro minila, na meji ni bilo gneče. V tisti uri in pol ali nekaj več sva s kolegom naredila veliko službenih opravil in telefonskih klicev. Pa še preoblekel sem se v obleko.
 
Ob 8.54 smo prišli v garažo Zavarovalnice Triglav na Miklošičevi 19. In ob 9.00 sem že imel prvi interni sestanek. Ob 9.10 smo začeli z redno sejo uprave, žal sem jo moral ob 9.50 zapustiti.
 
Ob 10.00 se je v 13 nadstropju ene od poslovnih zgradb začel (čisto nič skrivnostni) redni sestanek vodstev zavarovalnic in pozavarovalnic,  ki delujejo na slovenskih tleh, z vodstvom Agencije za zavarovalni nadzor. Ta se je končal v eni uri in tako sem odhitel nazaj na Miklošičevo 19, kjer sem se kolegom priključil pri nadaljevanju seje.
 
Ob 11.45 sva skupaj s kolegom, članom uprave podpisala notarski zapis za določen zavarovalni posel,  ob prisotnosti notarke, dveh strokovnih sodelavcev in direktorja neimenovanega podjetja. Hitro smo končali, 15 minut. Tako smo tudi nemudoma nadaljevali s sejo uprave, ki smo jo končali okrog 13.00
 
Ob 14.00 se je začela konstitutivna seja novega Nadzornega Sveta Zavarovalnice Triglav, po kateri je zavarovalnica preko Seonet sistema Ljubljanske borze objavila naslednje obvestilo (ob 17.02):
 


INI-393/13

ZAVAROVALNICA TRIGLAV, d.d., Ljubljana
Obvestilo o seji Nadzornega sveta
Na podlagi določil Pravil Ljubljanske borze, d.d., Ljubljana in veljavne zakonodaje družba ZAVAROVALNICA TRIGLAV, d.d., objavlja naslednje sporočilo:
Nadzorni svet Zavarovalnice Triglav, d.d., v sestavi Aleš Živkovič, dr. Rok Strašek, dr. Mihael Perman, dr. Žiga Andoljšek, Blaž Šlemic in mag. Jovan Lukovac kot predstavniki delničarjev ter Branko Gorjan, Miran Krštinc in Peter Celar kot predstavniki delavcev, se je dne 16. 4. 2013 sestal na konstitutivni seji. Nadzorniki so izvolili novega predsednika Nadzornega sveta Zavarovalnice Triglav, d.d. To je postal dr. Mihael Perman, za namestnika predsednika pa so imenovali mag. Jovana Lukovca.
Nadzorni svet je imenoval tudi člane Revizijske komisije, Komisije za imenovanje in prejemke in Strateške komisije. V Revizijsko komisijo so bili imenovani mag. Jovan Lukovac kot predsednik ter člani dr. Žiga Andoljšek, Aleš Živkovič in Branko Gorjan. Komisijo za imenovanje in prejemke bo vodil Blaž Å  lemic kot predsednik komisije, člana pa sta dr. Mihael Perman in Miran Krštinc. Strateška komisija pa bo delovala v sestavi dr. Rok Strašek kot predsednik ter mag. Jovan Lukovac in Peter Celar kot člana komisije.
Zunanji člani posameznih komisij bodo predvidoma imenovani na prihodnji seji Nadzornega sveta, ki bo 26. 4. 2013.
Informacije se objavljajo skladno s 386. členom Zakona o trgu finančnih instrumentov in bodo objavljene na spletnih straneh Zavarovalnice Triglav, d.d., www.triglav.eu, od 16. 4. 2013 dalje ter bodo dostopne na javnih spletnih straneh družbe še najmanj pet let.
 
Uprava Zavarovalnice Triglav, d.d.
Datum: 16.04.2013
 
Vsi iz uprave smo bili v pripravljenosti, če bi nas po potrebi poklicali na sejo nadzornikov. Smo pa opravljali tekoče službene dolžnosti. Na primer jaz sem se dobil s poslovnim partnerjem ob 14.45, delovno kosilo je trajalo do 15.30. Nato sem ponovno odšel v pisarno, ker sem se posvetil delu (z uporabo računalnika). Ob 16.15 sta na poslovni obisk prišla predstavnika vodstva, za enkrat še, slovenskega podjetja. Na sestanku sta prisostvovala še dva člana uprave Zavarovalnice Triglav. Sestanek se je zaključil ob 16.45. Pol ure sem ostal še v službi, opravil še nekaj nalog, nato pa sem se odpeljal na fitnes, s katerim sem začel ob 18.00 uri. Ura fitnesa in pol ure savne sta tako minili kot bi trenil, ter že sem odhitel na izobraževalno srečanje s sodelavci, ki nam ga je pripravil neimenovan poslovni partner. Srečanje smo zaključili ob 23.00. Nato sem se odpeljal domov, razpakiral prtljago, ki sem jo imel s sabo v Sarajevu in ura je tako odbila (se bom kar poetsko izrazil :)) polnoč . In začel se je nov dan, na podoben način kot tisti torek, 16. 4. 2013.
 
Torej, spoštovane bralke in bralci, uredniki in novinarji, odgovorna urednica, urednica in novinar Dnevnika. Jaz vse svoje aktivnosti tistega dne lahko dokažem. Ali avtorja članka lahko dokažeta trditve iz objavljene zgodbe? Ali se bosta potuhnila? Mogoče izmislila novo zgodbo?  Še bolj strašljivo udarila? Ne razumem, kaj vaju vodi v zavajanje. Osebnostna naravnanost, naročilo nekoga ali nekaterih? So morebiti tudi ti bili na famoznem seznamu (s katerim naj bi razpolagali v vašem časniku) potnikov Adrie, ki so leteli ceneje? Jih morebiti ne želite, ne upate ali ne celo ne smete objaviti? Se v ozadju skriva interes neodvisnega novinarstva? Neodvisnega od morale? Spletk?
 
Niti toliko mi nista dala časa, da na vajino vprašanje, ki je na e-poštno prišlo ob  16.08 uri, odgovorim v 24 urah (čeprav smo to pojasnili in prosili za razumevanje). Ne, z zgodbo je bilo potrebno pohiteti. Naročnik ne čaka. Jutri bo že nova. Skupščina se bliža.
 
Bom zaključil, da je bilo to zadnjič, ko tako podrobno pojasnjujem svoja dejanja. Verjamem, da bo priložnost, da se o tem in še čem pogovorimo tudi v bližnji prihodnosti.
 
Nenazadnje pa še to; podrobnosti o restavraciji Jarunski dvori najdete na: http://www.jarunskidvori.hr/, sledite jim lahko na Twiterju in  Facebooku. Super restavracija, vsaj tako piše...
 
Sem se potrudil in v sebi obudil tisto nekaj malega talenta iz osnovne šole. Ko smo za prosti spis pisali zgodbice, uporabljali bujno domišljijo..  
 
Ob tem pa sem uporabil preverljiva dejstva. Na čem pa temelji pisanje Dnevnika?
 
Matjaž Rakovec
 
P.S. Omenjena nepreverjena pisanja mečejo slabo luč na družbo, ki kotira na borzi in dosega odlične rezultate. Vsak dan pa se mora truditi tudi na trgu.