mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Rado Pezdir razkriva podivjani kriminal in kleptomanijo v NLB

Deli na:
Rado Pezdir razkriva podivjani kriminal in kleptomanijo v NLB

Rado Pezdir - Foto: Primož Lavre

Rado Pezdir popisuje zgodbo o offshore skladu, ki ga je soustanovila NLB globoko v času, ko je potekala prva sanacija bančnega sistema.

Verjetno danes, razen prihajajočega predsednika vlade, ni nikogar, ki ob omembi NLB ne bi pomislil najprej na najbolj podivjani kriminal in kleptomanijo, potem pa še na dejstvo, da so bančniki nedotakljivi in iznad zakona.

Kljub temu da je Logarjeva komisija pred celotno slovensko javnostjo, če je le hotela malo prisluhniti, razkrila izdaten portfelj mafijskih metod slovenskih bančnikov, je še nekaj popolnoma nepojasnjenih epizod banksterstva, ki jih deloma zaradi pomanjkanja pravih informacij, deloma pa zaradi neobičajnosti poslov ni mogoče enostavno pojasniti. Ena izmed takšnih je zgodba o offshore skladu, ki ga je soustanovila NLB globoko v času, ko je potekala prva sanacija bančnega sistema.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 več o skritih poslih NLB; o nekaznovanem procesu odtekanja denarja v davčno oazo, ko se z davkoplačevalskimi sredstvi sanira banka; kako je celo slovenska država posredno poslovala preko davčne oaze; kako si je NLB omislila offshore sklad, ki je imel predvsem izgubo; zakaj bo zaradi mrtvoudne policije in tožilstva offshore sklad še ena zgodba več, ki bo ostala brez pojasnila.