tv-moja1 Odkrito.si

Zvezdnica serije Moja boš bo morala v zapor

Billy Joe Saunders Svet24.si

VIDEO: Boksarski šampion domnevni odvisnici za ...

Jesen Petisvet

Čaka nas pretresljiva jesen 2018!

vreme, tenis, dež, padavine Svet24.si

Velika sprememba je v zraku: v igri dva scenarija

hailey baldwin, justin bieber Svet24.si

Justin Bieber naj bi se poročil

damijan janković Njena.si

Tako privlačna je Jankovićeva tašča

spela groselj Njena.si

Grošljeva na veliko preklinjala

Slovenija

Rado Pezdir razkriva podivjani kriminal in kleptomanijo v NLB

Deli na:
Rado Pezdir razkriva podivjani kriminal in kleptomanijo v NLB

Foto: Primož Lavre - Rado Pezdir

Rado Pezdir popisuje zgodbo o offshore skladu, ki ga je soustanovila NLB globoko v času, ko je potekala prva sanacija bančnega sistema.

Verjetno danes, razen prihajajočega predsednika vlade, ni nikogar, ki ob omembi NLB ne bi pomislil najprej na najbolj podivjani kriminal in kleptomanijo, potem pa še na dejstvo, da so bančniki nedotakljivi in iznad zakona.

Kljub temu da je Logarjeva komisija pred celotno slovensko javnostjo, če je le hotela malo prisluhniti, razkrila izdaten portfelj mafijskih metod slovenskih bančnikov, je še nekaj popolnoma nepojasnjenih epizod banksterstva, ki jih deloma zaradi pomanjkanja pravih informacij, deloma pa zaradi neobičajnosti poslov ni mogoče enostavno pojasniti. Ena izmed takšnih je zgodba o offshore skladu, ki ga je soustanovila NLB globoko v času, ko je potekala prva sanacija bančnega sistema.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 več o skritih poslih NLB; o nekaznovanem procesu odtekanja denarja v davčno oazo, ko se z davkoplačevalskimi sredstvi sanira banka; kako je celo slovenska država posredno poslovala preko davčne oaze; kako si je NLB omislila offshore sklad, ki je imel predvsem izgubo; zakaj bo zaradi mrtvoudne policije in tožilstva offshore sklad še ena zgodba več, ki bo ostala brez pojasnila.