ota 02 Odkrito.si

Ota Širca Roš psihično ni pripravljena, druga ...

Alsin Levent Svet24.si

To je 35-letnik, ki je v nedeljo v grob poslal ...

Drevo življenja Petisvet.si

Drevo življenja v nas aktivira spomin na to, kdo ...

Sapa, hlad, mraz, jutro Svet24.si

Po fantastičnem vremenu zdaj manj obetavne novice

meghan markle 2 Svet24.si

Dekleta bi rada nadoknadila: visoko noseča Meghan...

Khloe Kardashian Najstnica.si

Tokrat ga je dokončno zapustila

sanja grohar s sinčkom Njena.si

Sanja Grohar: Materinstvo jo je povsem spremenilo

Slovenija

Rado Pezdir razkriva podivjani kriminal in kleptomanijo v NLB

Deli na:
Rado Pezdir razkriva podivjani kriminal in kleptomanijo v NLB

Foto: Primož Lavre - Rado Pezdir

Rado Pezdir popisuje zgodbo o offshore skladu, ki ga je soustanovila NLB globoko v času, ko je potekala prva sanacija bančnega sistema.

Verjetno danes, razen prihajajočega predsednika vlade, ni nikogar, ki ob omembi NLB ne bi pomislil najprej na najbolj podivjani kriminal in kleptomanijo, potem pa še na dejstvo, da so bančniki nedotakljivi in iznad zakona.

Kljub temu da je Logarjeva komisija pred celotno slovensko javnostjo, če je le hotela malo prisluhniti, razkrila izdaten portfelj mafijskih metod slovenskih bančnikov, je še nekaj popolnoma nepojasnjenih epizod banksterstva, ki jih deloma zaradi pomanjkanja pravih informacij, deloma pa zaradi neobičajnosti poslov ni mogoče enostavno pojasniti. Ena izmed takšnih je zgodba o offshore skladu, ki ga je soustanovila NLB globoko v času, ko je potekala prva sanacija bančnega sistema.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 več o skritih poslih NLB; o nekaznovanem procesu odtekanja denarja v davčno oazo, ko se z davkoplačevalskimi sredstvi sanira banka; kako je celo slovenska država posredno poslovala preko davčne oaze; kako si je NLB omislila offshore sklad, ki je imel predvsem izgubo; zakaj bo zaradi mrtvoudne policije in tožilstva offshore sklad še ena zgodba več, ki bo ostala brez pojasnila.

Loading...