pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Radio Ognjišče s Pustno iskrico zbral več kot 52.000 evrov za pomoč misijonom

Deli na:
Radio Ognjišče s Pustno iskrico zbral več kot 52.000 evrov za pomoč misijonom

Foto: YouTube

Radio Ognjišče je danes v Osnovni šoli Alojzija Šuštarja v Ljubljani z Misijonskim središčem Slovenije pripravilo 13. pustno sobotno iskrico. Dobrodelno rajanje je privabilo več kot 3000 pustnih šem, ki so jih zabavali Čarovnik Grega in Trio Kranjc. Za gradnjo šole na Madagaskarju pa so zbrali več kot 52.000 evrov, so sporočili organizatorji.

Potem ko so se ustvarjalci Radia Ognjišče z akcijo zadnjih nekaj let ozirali na potrebe v Sloveniji, letos zbrani denar znova odhaja v misijone. "Misijonar Jani Mesec z Madagaskarja spoznava, kako pomembna je izobrazba tamkajšnje mladine, ki si želi boljše življenje. Znanje je tisto, s katerim je mogoče premagati revščino. Najlažje ga je prejeti v šoli, zato je treba začeti pri stavbi, ki je na njegovem misijonu za zdaj še ni," so po prireditvi zapisali v sporočilu za javnost.

Načrti so nared, dovoljenja oblasti pridobljena, potrebujejo le še finančna sredstva. Misijonar Mesec je zato hvaležen vsem, ki so se na pustno soboto odzvali klicu na pomoč. Poslušalci Radia Ognjišče in ljudje dobre volje so lahko darovali preko telefonskih klicev, SMS sporočil in spletnega obrazca. Do 15.15 so skupaj z obiskovalci dobrodelnega pustnega rajanja zbrali 52.363 evrov.

Tudi tokrat je posebna komisija izbirala najboljše maske. V kategoriji družinske maske so prvo mesto zasedli roboti, dedek in babica, za najlepši skupinski maski sta bili razglašeni zima in kuhinja, na tretjem mestu pa faraoni, mačke-miške in skodelica. Med veliko raznolikimi in domiselnimi maskami je bilo po navedbah organizatorjev opaziti tudi vrtnico, dvornega norčka, vinsko kraljico, sovo in Piko Nogavičko.

Kot so zapisali na Radiu Ognjišče, lepa tradicija kaže na uspešne projekte in dobroto poslušalcev. V preteklosti so bili z akcijo uspešni že večkrat. Z darovi poslušalcev in obiskovalcev so tako med drugim zgradili šolo v Kambodži, kupili buldožer za misijon na Madagaskarju in pomagali pri nakupu mleka Slovenski Karitas. Lani so zbrali dobrih 43.000 evrov, ki so jih namenili Slovenski Karitas za nakup mleka za prehranske pakete.