nebo Dobra karma

Tedenski horoskop: povezava Sonca, Jupitra in Lune...

fbf7bf9c1f2e307de371baa2df2af986 Svet24.si

Bogataša sta se izdajala za domorodca, da bi ...

jansa otroci urska insta Reporter.si

Kdo pri Janševih skrbi za otroka, ko Urška ...

avtomobil, krško, stopnišče Svet24.si

FOTO: Voznica zapeljala vzvratno in pristala na ...

3f82f867106de689e316b681d0587208 Necenzurirano

Počivalškov dobavitelj "golfov" ruši Janši ...

facial joga glava navzgor Odkrito.si

Štiri vaje obrazne joge

Maraaya Odkrito.si

Raay in Marjetka: Na momente je bilo res težko

Slovenija

Psiholog dr. Matej Tušak: Zakaj bi nekdo šel v politiko, kjer mu bodo v pol leta uničili ime

Deli na:
Psiholog dr. Matej Tušak: Zakaj bi nekdo šel v politiko, kjer mu bodo v pol leta uničili ime

Matej Tušak - Foto: Primož Lavre

Kadar vrhunski športnik ne doseže prvega mesta, ki si ga je zastavil kot cilj, ali ko se tik pred zdajci zgodi huda poškodba, zaradi katere je ogrožen odločilen nastop na tekmi, se začnejo razpletati osupljive zgodbe. Tem dramatičnim situacijam je bil večkrat v življenju priča dr. Matej Tušak, saj je kot športni psiholog s slovenskimi vrhunskimi športniki sodeloval na najpomembnejših tekmovanjih, na evropskih in svetovnih prvenstvih ter na olimpijskih igrah v Vancouvru in Londonu.

Ali ima tudi sam karakteristike, ki so ključne za uspeh športnika? Kaj je spoznaval in se učil ob vrhunskih športnikih, ko so prihajali na njihov dom, sprva k njegovemu očetu, prav tako znanemu športnemu psihologu dr. Maksu Tušku?

Katere težave so v ospredju pri športnikih, glede na to, da naj ne bi imeli finančnih skrbi, in kako se športniki, ki so imeli probleme že med športno kariero, znajdejo kasneje v življenju?

Ali je upravičena močna podpora športnika takrat, ko se zdi, da ravna nerazsodno? Dr. Tušak pove, kako je bilo, ko je v Vancouvru leta 2010 tekmovala hudo poškodovana Petra Majdič. Ali ji je bila medalja pomembnejša od življenja?

Dr. Matej Tušak je kot psihoterapevt spoznal, kako se vrti svet uspešnih podjetnikov in politikov na najvišjih funkcijah. Kakšno je njegovo mnenje o tem, da so podjetniki in politiki običajno zelo ožigosani, nekateri seveda upravičeno, četudi bi tudi zanje lahko dejali, da v sebi združujejo podobne lastnosti kot športniki?V ZDA je v volilnem letu izšla knjiga psihiatrinje dr. Mary Trump, v kateri je razgalila do najmanjših podrobnosti resnico o svojem stricu Donaldu Trumpu. Ali bi tudi v Sloveniji lahko nekdo na podoben način napisal knjige o ključnih slovenskih politikih, kot sta Borut Pahor in Janez Janša?

Kako ocenjuje negativne kritike na račun slovenskega predsednika vlade in predsednika republike?

Zakaj Slovenci tako izstopamo po stresu, zakaj so nam tako blizu teorije zarote in da na nas lahko tako močno vplivajo posamezniki, tako imenovani vplivneži? Zakaj smo tako vodljivi?

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24

Loading...