Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Psiholog dr. Matej Tušak: Zakaj bi nekdo šel v politiko, kjer mu bodo v pol leta uničili ime

Deli na:
Psiholog dr. Matej Tušak: Zakaj bi nekdo šel v politiko, kjer mu bodo v pol leta uničili ime

Matej Tušak - Foto: Primož Lavre

Kadar vrhunski športnik ne doseže prvega mesta, ki si ga je zastavil kot cilj, ali ko se tik pred zdajci zgodi huda poškodba, zaradi katere je ogrožen odločilen nastop na tekmi, se začnejo razpletati osupljive zgodbe. Tem dramatičnim situacijam je bil večkrat v življenju priča dr. Matej Tušak, saj je kot športni psiholog s slovenskimi vrhunskimi športniki sodeloval na najpomembnejših tekmovanjih, na evropskih in svetovnih prvenstvih ter na olimpijskih igrah v Vancouvru in Londonu.

Ali ima tudi sam karakteristike, ki so ključne za uspeh športnika? Kaj je spoznaval in se učil ob vrhunskih športnikih, ko so prihajali na njihov dom, sprva k njegovemu očetu, prav tako znanemu športnemu psihologu dr. Maksu Tušku?

Katere težave so v ospredju pri športnikih, glede na to, da naj ne bi imeli finančnih skrbi, in kako se športniki, ki so imeli probleme že med športno kariero, znajdejo kasneje v življenju?

Ali je upravičena močna podpora športnika takrat, ko se zdi, da ravna nerazsodno? Dr. Tušak pove, kako je bilo, ko je v Vancouvru leta 2010 tekmovala hudo poškodovana Petra Majdič. Ali ji je bila medalja pomembnejša od življenja?

Dr. Matej Tušak je kot psihoterapevt spoznal, kako se vrti svet uspešnih podjetnikov in politikov na najvišjih funkcijah. Kakšno je njegovo mnenje o tem, da so podjetniki in politiki običajno zelo ožigosani, nekateri seveda upravičeno, četudi bi tudi zanje lahko dejali, da v sebi združujejo podobne lastnosti kot športniki?



V ZDA je v volilnem letu izšla knjiga psihiatrinje dr. Mary Trump, v kateri je razgalila do najmanjših podrobnosti resnico o svojem stricu Donaldu Trumpu. Ali bi tudi v Sloveniji lahko nekdo na podoben način napisal knjige o ključnih slovenskih politikih, kot sta Borut Pahor in Janez Janša?

Kako ocenjuje negativne kritike na račun slovenskega predsednika vlade in predsednika republike?

Zakaj Slovenci tako izstopamo po stresu, zakaj so nam tako blizu teorije zarote in da na nas lahko tako močno vplivajo posamezniki, tako imenovani vplivneži? Zakaj smo tako vodljivi?

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24