irena pan 1 Dobra karma

Znana novinarka verjame, da obstaja še veliko ...

fbf7bf9c1f2e307de371baa2df2af986 Svet24.si

Bogataša sta se izdajala za domorodca, da bi ...

jansa otroci urska insta Reporter.si

Kdo pri Janševih skrbi za otroka, ko Urška ...

avtomobil, krško, stopnišče Svet24.si

FOTO: Voznica zapeljala vzvratno in pristala na ...

3f82f867106de689e316b681d0587208 Necenzurirano

Počivalškov dobavitelj "golfov" ruši Janši ...

facial joga glava navzgor Odkrito.si

Štiri vaje obrazne joge

tjasa hrovat steklasa Njena.si

Slovenska pevka izgubila mamo, zanosila in ...

Magazin

Vikend je tu, športne aktivnosti so spet omejene

Deli na:
Vikend je tu, športne aktivnosti so spet omejene

Uvodni trening Mure - Foto: Aleš Cipot

Od danes je za zajezitev epidemije vnovič začasno omejeno izvajanje športnih programov v državi. Treningi so tako dovoljeni le vrhunskim, perspektivnim, poklicnim in reprezentančnim športnikom v kategorijah kadetov in mladincev ter registriranim športnikom, ki se lahko udeležujejo tudi določenih športnih tekmovanj. Omejena je tudi rekreacija.

Športno rekreativna dejavnost je dovoljena le, če jo izvaja posameznik ali osebe iz skupnega gospodinjstva na prostem oziroma odprtih javnih krajih. "Za izvajanja športno rekreativne dejavnosti pa je še naprej dovoljeno prehajanje med občinami znotraj statistične regije, kjer imajo posamezniki prebivališče," je za STA pojasnila direktorica direktorata za šport na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport Mojca Doupona. Fitnesi in ostali podobni objekti so za rekreacijo tako zaprti, kot že od petka tudi smučišča.

Izvajanje športnih aktivnosti je od danes do 15. januarja dovoljeno le športnikom olimpijskega, svetovnega, mednarodnega in perspektivnega razreda ter poklicnim športnikom, starejšim od 15 let, ki so vpisani v razvid poklicnih športnikov pri ministrstvu, pristojnem za šport. Pa tudi registriranim športnikom v starostnih kategorijah kadeti in mladinci, ki so člani državnih reprezentanc.

Pri slednjih dovoljenje velja le za treninge v "mehurčkih"; vadba je od 4. januarja zanje naprej dovoljena le, če poteka v zaprtih in fizično ločenih skupinah brez stika z drugimi. Torej tudi ni mogoče, da bi se kdo vračal domov in šel potem nazaj na treninge. Kot že prej, lahko še naprej trenirajo kategorizirani športniki v članski kategoriji, ki se udeležujejo tekmovanj, dovoljenih po novem odloku vlade.Dovoljena so tudi tekmovanja in izvedba velikih mednarodnih športnih prireditev, v kolektivnih športnih panogah pa so dovoljena tudi tekmovanja športnih klubov iz prve slovenske lige v nacionalnih, regionalnih, evropskih in mednarodnih ligah. Prav tako so dovoljene vse kvalifikacijske tekme državnih reprezentanc v kolektivnih športnih panogah za nastop na svetovnem ali evropskem prvenstvu.

V individualnih športnih panogah so dovoljena tekmovanja članskih državnih prvenstev, velikih mednarodnih športnih prireditev in evropskih pokalov. Vsa ta tekmovanja lahko potekajo le brez gledalcev z najmanjšim možnim številom tistih, ki so potrebni za izvedbo tekem. Ob vseh dovoljenih izjemah je treba upoštevati zaščitne ukrepe za zajezitev epidemije, je zapisano v odloku vlade, ki je bil objavljen v uradnem listu.

Predsednik vlade Janez Janša je ob predstavitvi ukrepov za zajezitev epidemije covida-19 dejal, da bo ministrski zbor v sodelovanju z zdravstveno stroko tedensko, prvič prihodnjo sredo, ponovno ocenjeval razmere in se nato odločal o nadaljnjih ukrepih. Napovedal pa je verjetno sproščanje po regijah, ki bodo imele najboljšo epidemiološko sliko.

Loading...