Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Programski svet RTVS o kandidaturi Gorščakove za direktorico televizije

Deli na:
Programski svet RTVS o kandidaturi Gorščakove za direktorico televizije

Natalija Gorščak - Foto: Mediaspeed

Programski svet Radiotelevizije Slovenija (RTVS) bosta na današnji seji zaposlovali dve odmevni zadevi. Nadaljevalo se bo dolgotrajno iskanje novega direktorja televizije po odhodu Ljerke Bizilj. Tokrat bo padla odločitev o kandidaturi Natalije Gorščak, ki je zdaj v. d. direktorice. Svet pa bo razpravljal tudi o letošnjem finančnem načrtu zavoda.

Generalni direktor RTVS Igor Kadunc je predlagal imenovanje Gorščakove za v. d. direktorice televizije, ker programski svet po odhodu Biziljeve s tega položaja ni soglašal z imenovanjem Katje Šeruga za novo direktorico. Ko je bila Biziljeva na čelu televizije, je bila Gorščakova pomočnica direktorice, nato pa v. d. direktorice.

Na zadnji razpis za direktorja televizije, ki se je končal 25. februarja, se je prijavila le Gorščakova. Kadunc je svojo odločitev, da skuša dobiti soglasje programskega sveta tudi k njenemu imenovanju za direktorico s polnimi pooblastili, utemeljil z razlago, da je Gorščakova dobro opravila odgovorno in nehvaležno delo v. d., čeprav funkcija v. d. prinaša omejitve.

Poznavalci razmerij v programskem svetu se izogibajo odgovoru na vprašanje, ali lahko Gorščakova znova računa na zadostno svetniško podporo. Prevladujejo napovedi, da se bo podpora gibala okoli potrebnih 15 glasov, glas več ali manj. Slišati je tudi opozorila, da bo tokratno glasovanje o Gorščakovi v večji meri glasovanje za ali proti Kaduncu, kot pa je bilo lansko jesen.

Čeprav programski svet ne odloča o finančnem načrtu RTVS, se danes obeta živahna razprava tudi o tej temi. Nadzorni svet zavoda namreč na februarski seji ni sprejel predloga finančnega načrta za leto 2019 in naložil pripravo novega predloga.