pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Profesorica FDV Erjavčeva priznava določene napake, ki jih tudi obžaluje

Deli na:
Profesorica FDV Erjavčeva priznava določene napake, ki jih tudi obžaluje

Foto: FDV

Zdaj že nekdanja predstojnica katedre za novinarstvo in redna profesorica na Fakulteti za družbene vede Karmen Erjavec, ki jo sumijo potvorbe znanstvenih del, je za STA priznala, da je storila določene napake, ki ji obžaluje in je tudi sprejela odgovornost. Sicer pa je pripravljena sodelovati v postopkih, ki bi ugotovili realno stanje njenega dela.

"Vse skupaj me je zelo prizadelo in izjemno načelo moje psiho-fizično zdravje, tako da trenutno nisem celovito sposobna odgovarjati na obtožbe," je Erjavčeva zapisala za STA.

Izrazila je pripravljenost sodelovanja v postopkih, ki bi ugotovili realno stanje njenega dela, "v upanju, da bodo ohranili moje dobro ime, dobro ime mojih bližnjih domačih in sodelavcev in ugled strokovnega ter raziskovalnega dela na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani". Ob tem pa se opravičuje vsem, ki so bili zaradi teh postopkov in njenih preteklih dejanj prizadeti.

Erjavčeva je že prosila za sporazumno prekinitev delovnega razmerja na fakulteti za družbene vede, vodenje katedre za novinarstvo je prevzel Igor Vobič. Za STA je dejal, da zadeve zaradi preiskave, ki je v teku, ne more komentirati.

Katere vsebine natanko naj bi bile predmet preiskave oziroma domnevno sporne, še ni jasno. Erjavčeva je bila po pisanju Dela vsa leta produktivna, tako na pedagoški kot na znanstvenoraziskovalni ravni. Ob tem so se začeli pojavljati pomisleki o verodostojnosti njenih objav.

Tako je že Planet TV poročal, da je mednarodna revija Journal of Language leta 2013 umaknila članek, ker je bil že objavljen, in sicer v publikaciji Journal of Children and Media. Poleg tega ima Erjavčeva izjemno število objav in točk. V bazi sicris ima nekaj manj kot 2500 točk, medtem ko naj bi imeli povprečni znanstveni delavci 500, vrhunski pa tisoč točk na pet let.

Na fakulteti so za Delo pojasnili, da jih je novica o sumu akademske nepoštenosti presenetila, saj pred tem s strokovnostjo in delom njenih zaposlenih ni bilo nikakršnih težav, ki bi namigovale na nepravilnosti.

Dodali so še, da gre v primeru akademske nepoštenosti za izjemno zahtevne strokovne, akademske in etične zadeve, kakor tudi za problematiko dostojanstva posameznika, zato mora fakulteta zadevo temeljito proučiti ter da bo treba imenovati posebno komisijo in počakati na izsledke.