Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Prismojeni starši od pediatrinje zahtevajo potrdilo, da maske škodijo otrokom

Deli na:
Prismojeni starši od pediatrinje zahtevajo potrdilo, da maske škodijo otrokom

Fotografija je simbolična. - Foto: Profimedia

Dr. Vlasta Kunaver, pediatrinja, ki nasvete staršem deli tudi na Facebooku in na spletni strani pediatrinja.si, je v svojem nedavnem zapisu na Facebooku priznala, da se je v preteklem mesecu soočila s starši in otroki, ki so želeli njeno potrdilo, da jim maska škodi. Nekateri starši so celo želeli potrdilo, naj otrok nosi masko samo 15 minut.

Kot pravi pediatrinja dr. Vlasta Kunaver v uvodu svojega zapisa, je iz poročila CDC (ameriški NIJZ) v zvezi z izbruhom covida po šolah razvidno, da so imeli bistveno več izbruhov bolezni na šolah, kjer maske niso uporabljali.

Veliko število covid okužb med otroki je žal tudi naša trenutna realnost. Maska ni edina, je pa ena od poti, kako lahko svojega otroka zavarujemo.

Kljub temu se je  Kunaverjeva v preteklem mesecu soočila s starši in otroki, ki so želeli njeno potrdilo, da jim maska škodi. Tako je zapisala: »V preteklem mesecu sem morala z nekaterimi otroki in starši, ki so želeli moje potrdilo, da jim maska škodi, kar preizkusiti » v živo«. Sedeli smo v ambulanti, otroci s pulznim oksimetrom na prstu….Upam, da mi verjamete, da v nobenem primeru ni prišlo do znižanja % kisika…«

Nekateri starši naj bi celo želeli potrdilo, naj otrok nosi masko samo 15 minut, to pa je, kot pravi pediatrinja, tako nekako, kot bi napisala, naj na kolesu nosi čelado samo prvih 500 metrov vožnje. »Če bi v primeru čelade napisala kaj takega, bi verjetno pristala na sodišču…« je še zapisala.

ZAPIS PEDIATRINJE: