reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

rudi in marjetka spor Njena.si

Kako in zakaj je počil Marjetkin in Rudijev ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Primož Kozmus srebrn!

Deli na:
Primož Kozmus srebrn!

Foto: Reuters

Metalec kladiva Primož Kozmus je osvojil srebrno medaljo v metu kladiva na olimpijskih igrah v Londonu. Zmagal je Madžar Krisztian Pars, na tretjem mestu je Japonec Kodži Murofuši.

Primož Kozmus je v finalu olimpijskih iger v Londonu v metu kladiva osvojil srebrno medaljo z rekordom sezone 79,36 m. S tem je po zlatu v Pekingu osvojil svojo drugo olimpijsko kolajno. Pred njim je bil le Madžar Krisztian Pars, tretji pa je bil Japonec Kodži Murofuši. Kozmus je osvojil četrto slovensko odličje na teh OI.

V Londonu je pred tem zlato v judu osvojila Urška Žolnir, veslača Iztok Čop in Luka Špik sta bila bronasta v dvojnem dvojcu, bronast pa je bil z malokalibrsko puško leže tudi zimzeleni strelec Rajmond Debevec.

Vidni so bili tudi dosežki drugih slovenskih športnikov. Jadralec Vasilij Žbogar se je v razredu finn potegoval za medaljo, na koncu pa je po bronu in srebru iz Pekinga in Aten v Londonu pristal na šestem mestu.

Nastopili pa so še trije slovenski atleti. Marija Šestak je bila v finalu troskoka 11., Rožle Prezelj je s 25. mestom obtičal v kvalifikacijah skoka v višino, Žana Jereb pa je ob premieri v maratonu pristala na 88. mestu.

V predtekmovanju je uspešno nastopil tudi strelec Boštjan Maček in se kot 16. zavihtel v ponedeljkovo nadaljevanje tekmovanja v trapu, jadralki Tina Mrak in Teja Černe pa sta po treh dneh tekmovanja v razredu 470 na 18. mestu.

Osrednji dogodek dneva pa je bil moški tek na 100 metrov, ki ga je zanesljivo dobil jamajški branilec naslova in svetovni rekorder Usain Bolt.