stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Primc: Nekdanji varuh človekovih pravic Hanžek zdaj poziva h kršitvi človekovih pravic

Deli na:
Primc: Nekdanji varuh človekovih pravic Hanžek zdaj poziva h kršitvi človekovih pravic

Na 50. dan obstoja Odbora za varstvo človekovih pravic in temeljnih svoboščin so pred sodiščem v Ljubljani znova gorele sveče v opomin na kršitev človekovih pravic Janeza Janše.

Potem, ko so policisti zahtevali prestavitev shoda na zahodno stran glavnega vhoda, je iz 300 grl zadonela slovenskoa himma.

Martina Prevejšek je opozorila: "Kljub nepošteni volilni bitki je Janez Janša dobil največ glasov, mandatno-volilna komisija pa razmišlja o odvzemu mandata."

"Janša je najbolj zaslužen za uresničitev tisočletnih sanj," je prepričana Adrijana Kocjančič. "Novi Mesečevi vojaki so programirani, da bi nadaljevali groteskno življenje svojih komunističnih prednikov," pravi Kocjančičeva o novih strankah.

"Prihaja čas, ko bomo lahko pokopali po vojni pobite, svojcem pa izročili njihove mrliške liste," je optimistična Kocjančičeva.

"Hanžek, nekdanji varuh človekovih pravic, poziva na kršitev zakonov, ustave, človekovih pravic in dostojanstva," je Aleš Primc izpostavil izjave Matjaža Hanžka, ki se je zavzel za odvzem poslanskega mandata Janezu Janši. O poročanju medijev pa: "Zavrnili smo vabilo komercialne TV, ki nas je do sedaj ignorirala, sedaj nas hoče pa spolitizirati."

"Slovenci se vse bolj smešimo v Evropi, teptamo človekove pravice in drvimo v finančni bankrot," je ogorčen Franc Donko, ki ugotavlja: "V Kambodži so začeli priznavati človekove pravice, pri nas še ne."

Izjava odbora:

Spoštovani!

Danes mineva že 50. dan obstoja Odbora za varstvo človekovih pravic in temeljnih svoboščin- Odbora 2014, ki se vsakodnevno bori za to, da bi Slovenija končno stopila na pot normalnosti, ki je značilna za zahodnoevropske demokratične in pravne države. Seveda je za to nujno potrebno, da postanejo načela pravne države spoštovana tudi v praksi brez kakršnekoli diskriminacije. Zato tudi pričakujemo, da bo pristojno delovno telo, Mandatno-volilna komisija Državnega zbora Republike Slovenije  nedvoumno ugotovila, da je ustavna pravica, voliti in biti voljen, nedotakljiva. Janezu Janši, žrtvi politično montiranega procesa, je ljudstvo v nepošteni volilni bitki namenilo kar prek šest tisoč glasov, kar predstavlja najboljši rezultat na državni ravni. 1. avgusta je bil na konstitutivni seji Državnega zbora Janezu Janši upravičeno potrjen mandat poslanca, sedaj pa je dolžnost novoizvoljenih poslank, poslancev in poslanskih skupin, da v prihodnje omogočijo Janezu Janši polno izvajanje poslanske funkcije, ki mu je bila zaupana s strani ljudstva.

V Odboru 2014 imamo upanje, da bodo načela pravne države kmalu uresničena, zato vas vabimo, da se nam danes, ob 17.00, pridružite pred Vrhovnim sodiščem, kjer bomo prižigali sveče, luči upanja, svobode in pravice. Pri prižiganju sveč se nam bosta pridružila Adrijana Kocjančič in Jure Ferjan.

Vljudno vabljeni!
Odbor 2014

Aktivnosti Odbora 2014 je mogoče spremljati na prenovljeni spletni strani http://www.odbor2014.si/, Facebooku in Twitterju.