Femme fatale: Snežana Vukmirović Odkrito.si

Slovo lepe slovenske športnice

krogla Svet24.si

Vse velike skrivnosti lepih magičnih krogel

maček, ura, poletni čas, nastavitev ure Svet24.si

Ne pozabite, ponoči premikamo ure!

Blaž Brodnjak Svet24.si

Skrivnostni sestanki pri Marjanu Šarcu

barva las Najstnica.si

Trend pričesk, ki vas bo navdušil

Dragojevič Njena.si

Oliver Dragojević se bori!

indira ekic Njena.si

Toliko se je Indira 'zredila' po koncu šova

Slovenija

Pričevanje staršev umorjenega Janka Jamnika: Milko Novič ni umoril najinega sina!

Deli na:
Pričevanje staršev umorjenega Janka Jamnika: Milko Novič ni umoril najinega sina!

Foto: Primož Lavre - Anton in Ana Jamnik

Ana in Anton Jamnik, starša dr. Janka Jamnika, pokojnega direktorja Kemijskega inštituta v Ljubljani, sta pred sodiščem želela pričati v korist dr. Milka Noviča, obsojenega za smrt njunega sina, vendar ju sodišče pred zadnjo Novičevo obsodbo ni zaslišalo.

Prepričana sta, da Novič ni človek, ki bi doma vzel pištolo, se pa sprašujeta, kdo financira drugega osumljenca Michela Stephana in zakaj.

O okoliščinah smrti sina dr. Janka Jamnika, ki je po napadu umrl 19. decembra 2014 v Univerzitetnem kliničnem centru, želita zakonca Ana in Anton Jamnik seznaniti javnost. Za tednik Reporter sta spregovorila na posestvu v Lobčku pri Grosupljem, kamor se je njun pokojni sin vedno najraje vračal.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 Jamnikova starša pojasnita, zakaj ne verjameta v krivdo Milka Noviča in zakaj se ga njun sin ni bal; o čudnih zapletih na sodišču, kjer njunega pričanja niso hoteli slišati; o trpki izkušnji Ane Jamnik s sodniki, ki so obrnili glave k tlom in jo poslali iz dvorane; o zadnjem srečanju staršev s sinom teden dni pred umorom; zakaj je Anton Jamnik prepričan, da Novič nekaj ve, a si ne upa spregovoriti; kako je Janko Jamnik očetu povedal, da se boji, da ga bodo ubili; kaj je Ani Jamnik v pismu povedal Gregor Golobič; kako je Kemijski inštitut odvzel posel italijanski mafiji; obstajajo politični razlogi za umor?