favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Pričevanje staršev umorjenega Janka Jamnika: Milko Novič ni umoril najinega sina!

Deli na:
Pričevanje staršev umorjenega Janka Jamnika: Milko Novič ni umoril najinega sina!

Anton in Ana Jamnik - Foto: Primož Lavre

Ana in Anton Jamnik, starša dr. Janka Jamnika, pokojnega direktorja Kemijskega inštituta v Ljubljani, sta pred sodiščem želela pričati v korist dr. Milka Noviča, obsojenega za smrt njunega sina, vendar ju sodišče pred zadnjo Novičevo obsodbo ni zaslišalo.

Prepričana sta, da Novič ni človek, ki bi doma vzel pištolo, se pa sprašujeta, kdo financira drugega osumljenca Michela Stephana in zakaj.

O okoliščinah smrti sina dr. Janka Jamnika, ki je po napadu umrl 19. decembra 2014 v Univerzitetnem kliničnem centru, želita zakonca Ana in Anton Jamnik seznaniti javnost. Za tednik Reporter sta spregovorila na posestvu v Lobčku pri Grosupljem, kamor se je njun pokojni sin vedno najraje vračal.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 Jamnikova starša pojasnita, zakaj ne verjameta v krivdo Milka Noviča in zakaj se ga njun sin ni bal; o čudnih zapletih na sodišču, kjer njunega pričanja niso hoteli slišati; o trpki izkušnji Ane Jamnik s sodniki, ki so obrnili glave k tlom in jo poslali iz dvorane; o zadnjem srečanju staršev s sinom teden dni pred umorom; zakaj je Anton Jamnik prepričan, da Novič nekaj ve, a si ne upa spregovoriti; kako je Janko Jamnik očetu povedal, da se boji, da ga bodo ubili; kaj je Ani Jamnik v pismu povedal Gregor Golobič; kako je Kemijski inštitut odvzel posel italijanski mafiji; obstajajo politični razlogi za umor?