Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Pri Ilirski Bistrici prijeli kar 144 ilegalnih migrantov

Deli na:
Pri Ilirski Bistrici prijeli kar 144 ilegalnih migrantov

Fotografija je simbolična. - Foto: arhiv Reporterja

Minuli konec tedna so policisti na Ilirskobistriškem obravnavali skupno kar 144 migrantov, ki so nezakonito prestopili mejo. Prijeli so tudi dva prevoznika; v Hrpeljah so namreč ustavili avto, iz katerega so pobegnili štirje potniki in voznik. Nekoliko kasneje so prijeli 36-letnega državljana Irana in dva migranta, so zapisali koprski policisti.

Kot so še pojasnili, je voznik avtomobila z italijanskimi registrskimi tablicami vozil od Obrova proti Materiji in ni ustavil na znake policistov.

V nedeljo popoldne pa so policisti v Sežani ustavili kombi, ki ga je vozil 31-letni državljan Srbije. V kombiju je bilo osem migrantov, ki so nelegalno prestopili državno mejo.

Vsi postopki še potekajo.

133 migrantov so prijeli policisti, 11 pa so jih v državo vrnili italijanski varnostni organi. Med prijetimi migranti je 61 Pakistancev, 53 iz Bangladeša, 10 iz Afganistana, devet državljanov Irana, po trije državljani Eritreje in Maroka, dva državljana Nepala ter po en državljan Alžirije, Iraka in Egipta.

Župan Ilirske Bistrice Emil Rojc je za nekatere medije opozoril, da se število migrantov na tem območju veča. "Priča smo vedno večjim skupinam, ki jih policija zajame, tudi po več deset. Tako, da se nameravam v kratkem pogovoriti z ministrom za notranje zadeve Alešem Hojsom in bomo poskušali skupaj poiskati kakšno rešitev, da se te stvari umirijo," je povedal za Radio Slovenija.