stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Pri Bratuškovi okoli polovica poslanske skupine, sestanek pri Jankoviću prestavljen

Deli na:
Pri Bratuškovi okoli polovica poslanske skupine, sestanek pri Jankoviću prestavljen

Foto: Bobo

Premierka Alenka Bratušek, ki jo je Zoran Janković v petek porazil na kongresu stranke, v vladni palači sestankuje s svojimi podporniki. Srečanja se udeležuje okoli polovica poslanske skupine, nekateri od njih pa so napovedali, da se bodo takoj zatem udeležili tudi srečanja članov sveta, ki ga je Janković sklical na sedežu stranke.

Poslanska skupina PS je po Jankovićevi zmagi na kongresu razklana. Nekateri so že napovedali izstop iz stranke ali to celo že storili, nekateri razmišljajo o izstopu iz poslanske skupine. Prestopiti utegnejo med nepovezane oz. neodvisne poslance.

Za danes sta srečanje s poslanci oz. člani sveta sklicala tako Bratuškova kot Janković, sestanka naj bi potekala celo sočasno. A je srečanje članov sveta prestavljeno na okoli 18. uro. Tako je nekaterim poslancem, ki pravkar sestankujejo z Bratuškovo, omogočeno, da se pozneje sestanejo tudi z novim starim predsednikom Jankovićem.

Mitja Meršol je ob prihodu ocenil, da je ta posvet pri premierki logična posledica dogajanja in ne bi "rad iz tega dela kakršnih koli hipotetičnih sklepov ali špekulacij". Prav tako je po njegovih besedah težko špekulirati o tem, ali so volitve edina možnost. "Jaz sem že tako star, da tudi politike ne potrebujem več," je dejal. Pojasnil je, da se bo udeležil tudi srečanja z Jankovićem.

Matjaž Zanoškar pa je na vprašanje, kaj pričakuje od sestanka pri Bratuškovi, odgovoril, da "najmanj kavo".



Brane Golubovič, ki je sestanek pri Bratuškovi zaradi seje odbora DZ za gospodarstvo zapustil predčasno, pa je ob odhodu medijem potrdil, da zapušča tako PS kot poslansko skupino. Ponovil je, da ne more biti v stranki, ki je zrušila svojo vlado in svojo premierko, odšel pa bo med samostojne poslance.

Kako se bodo odločili njegovi poslanski kolegi, Golubovič ne ve, ob tem pa poudarja, da v tem trenutku niso pomembni osebni interesi, temveč interesi države. A vsi se po njegovih besedah zavedajo, da predčasne volitve bodo, sam računa, da jeseni. Znova je pojasnil še, da se v teh dneh želi pogovoriti tako z Bratuškovo kot z Jankovićem, kako čim bolj mirno in brez večjih posledic pripeljati državo do volitev. Vlada pa je v tem letu dni delala dobro, je dodal.

Na srečanje z Bratuškovo medtem po neuradnih informacijah niso bili vabljeni poslanci Branko Ficko, Jožef Kavtičnik, Tina Komel, Stanko Stepišnik, Barbara Žgajner, Janja Klasinc, Renata Brunskole in Lejla Hercegovac.

Bratuškova naj bi sicer svojo odločitev glede odstopa s funkcije predsednice vlade sporočila predvidoma v torek, ko se bo sestala tudi s predsednikom republike Borutom Pahorjem. Pričakovati je tudi odločitev glede predčasnih volitev.