viktor orban Svet24.si

Orban ne bo podrl Ukrajine, dokler ne zagotovijo ...

REPORTER 39_svet Svet24.si

Pogreb leta ljubljanske elite: kdo vse je prišel ...

DSD Necenzurirano

V zasebnem zdravstvu je denar: s prodajo klinike ...

nevenka cresnar pergar pogreb pl Reporter.si

Pogreb leta ljubljanske elite: kdo vse je prišel ...

primoz roglic pm Ekipa24.si

Res zapušča Jumbo-Vismo? Roglič v svojem slogu ...

\"Sunny Side of London\" je več kot le pesem; je metafora za koncertno prizorišče, kjer se skupina in Odkrito.si

Joker Out - Poglejte, kakšen odnos imajo z ...

krznar maribor Ekipa24.si

Se je Krznar res poslavljal od nogometašev? ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Do kod sežejo lovke nekdanjega predsednika Milana Kučana

Deli na:
Do kod sežejo lovke nekdanjega predsednika Milana Kučana

Milan Kučan in Robert Golob - Foto: M24/Marko Vavpotič

Prvi predsednik Milan Kučan ni zgolj navadni upokojenec. Še vedno je stric iz ozadja z velikim vplivom v politiki in civilni družbi.

To je dokazal na predsedniških volitvah, kjer je s svojo izbranko Natašo Pirc Musar znova prevzel predsedniško palačo ter dal premierju Robertu Golobu vedeti, da je še vedno alfa in omega slovenske politike.

Odnosi med njima so vse prej kot odlični, saj se premier ne pusti komandirati. Govori se, da naj bi »strici« Goloba že skušali prisiliti k odstopu, če bi našli primernega kandidata. Razkrivamo, do kod seže vpliv bivšega predsednika Milana Kučana.

Pišemo, zakaj se je Golob zameril Kučanu, kolikokrat se srečujeta, koliko podpore ima Kučan v poslanski skupini Gibanja Svoboda, v vladi in stranki; kakšne odnose ima z drugimi strankami; kdo je njegov največji podpornik.Pri predsednici Nataši Pirc Musar je bil skupaj z Danilom Türkom dvakrat na kosilu, toda neuradno ima več stikov, kar nakazujejo njegove izjave v zvezi z reformami, ki so v neverjetnem sozvočju z izjavami predsednice Pirc Musar.

Odprto je tudi vprašanje, kakšna je Kučanova vloga pri »obstreljevanju« Golobove vlade, ki poteka iz urada predsednice republike, kjer je svetovalka nekdanja notranja ministrica Tatjana Bobnar, ki naj bi jo po naših virih Golobu priporočil Kučan. Ob odstopu je premierja obtožila vmešavanja v policijo, zdaj pa poteka medijska kanonada na njenega naslednika Boštjana Poklukarja.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24