tularemija Svet24.si

Na Gorenjskem devet okužb s tularemijo ali ...

alfi-nipič Svet24.si

Alfi Nipič: »Nisem bil prepričan, da bom sploh ...

Gasilci PGD Prevalje Necenzurirano

Zlorabe ali napake: zakaj so gasilska društva ...

evro grims fb Reporter.si

To sta Grimsova asistenta v Bruslju: mladenič iz ...

matjaz kek intervju 1 gw Ekipa24.si

Matjaž Kek v ekskluzivnem intervjuju: "Jaz sem ...

Lorella Flego, Mario Galunič - naslovka Revija Stop

Lorella Flego in Mario Galunič: 25 let trajajoča...

luka doncic reklama Ekipa24.si

Vsi govorijo o Dončićevem izboru pesmi v kultni ...

Slovenija

Do kod sežejo lovke nekdanjega predsednika Milana Kučana

Deli na:
Do kod sežejo lovke nekdanjega predsednika Milana Kučana

Milan Kučan in Robert Golob - Foto: M24/Marko Vavpotič

Prvi predsednik Milan Kučan ni zgolj navadni upokojenec. Še vedno je stric iz ozadja z velikim vplivom v politiki in civilni družbi.

To je dokazal na predsedniških volitvah, kjer je s svojo izbranko Natašo Pirc Musar znova prevzel predsedniško palačo ter dal premierju Robertu Golobu vedeti, da je še vedno alfa in omega slovenske politike.

Odnosi med njima so vse prej kot odlični, saj se premier ne pusti komandirati. Govori se, da naj bi »strici« Goloba že skušali prisiliti k odstopu, če bi našli primernega kandidata. Razkrivamo, do kod seže vpliv bivšega predsednika Milana Kučana.

Pišemo, zakaj se je Golob zameril Kučanu, kolikokrat se srečujeta, koliko podpore ima Kučan v poslanski skupini Gibanja Svoboda, v vladi in stranki; kakšne odnose ima z drugimi strankami; kdo je njegov največji podpornik.Pri predsednici Nataši Pirc Musar je bil skupaj z Danilom Türkom dvakrat na kosilu, toda neuradno ima več stikov, kar nakazujejo njegove izjave v zvezi z reformami, ki so v neverjetnem sozvočju z izjavami predsednice Pirc Musar.

Odprto je tudi vprašanje, kakšna je Kučanova vloga pri »obstreljevanju« Golobove vlade, ki poteka iz urada predsednice republike, kjer je svetovalka nekdanja notranja ministrica Tatjana Bobnar, ki naj bi jo po naših virih Golobu priporočil Kučan. Ob odstopu je premierja obtožila vmešavanja v policijo, zdaj pa poteka medijska kanonada na njenega naslednika Boštjana Poklukarja.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24