sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

kmetijaa11 Njena.si

Kmetija: Novi tekmovalci vas bodo prikovali pred ...

tacen kajak Ekipa24.si

Sava zalila del tribun v Tacnu! Močno deževje ni...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Premierka Bratuškova iz Beograda poslala odstopno izjavo, a so jo zamrznili

Deli na:
Premierka Bratuškova iz Beograda poslala odstopno izjavo, a so jo zamrznili

Foto: Bobo

Premierka Alenka Bratušek naj bi po dobro obveščenih virih prejšnjo sredo iz Beograda poslala predsedniku državnega zbora Janku Vebru odstopno izjavo, vendar so jo tam zadržali. O odstopni izjavi naj bi s kabineta predsednika državnega zbora obvestili obrambnega ministra Romana Jakiča, ki naj bi potem fizično odnesel list z odstopno izjavo, tako da je v kabinetu niso evidentirali.

Bratuškova naj bi se za ta korak odločila takoj, ko je bila obveščena, da je Zoran Janković na tiskovni konferenci na mestni občini Ljubljana sporočil, da je dal soglasje h kandidaturi za predsednika Pozitivne Slovenije. Kot je znano, na novinarska vprašanja v zvezi s tem ni odgovarjala, naslednji dan pa je poslala pisno izjavo, v katerem je ostro napadla ljubljanskega župana, češ da bo moral v primeru, če ona ne bo izvoljena za predsednico stranke, vlado sestaviti kdo drug. Z izstopom iz vlade v primeru Jankovićeve vnovične izvolitve so vnovič zagrozili iz tudi koalicijski partnerji.

Medtem naj bi stekla akcija, v kateri so našli rešitev v zamrznitvi oziroma odložitvi kongresa na čas pred volitvami. Tak sklep je izvršni odbor Pozitivne Slovenije sprejel na nekaj ur trajajoči seji naslednji dan. Kakšno uro prej pa je v kavarni hotela Slon zasedala slovenska trojka stricev iz ozadja Milan Kučan, France Bučar in Niko Toš, ki se gotovo ni mogla izogniti »brainstormingu« glede nastalega položaja v največji vladni stranki. Trije »ledeni možje« so očitno najprej zamrznili Jankovića, nato pa še kongres PS in odstopno izjavo Bratuškove.

Čeprav dvomimo, da nam bodo informacije glede odstopne izjave premierke Alenke Bratušek potrdili bodisi v njenem kabinetu bodisi v državnem zboru bodisi v kabinetu obrambnega ministra, smo jih zaprosili za komentar.

Roman Jakič nam je odgovoril, da informacija o njegovem zadržanju odstopne izjave Bratuškove ne drži. "Predsednica vlade kategorično zanika to 'informacijo'. Gre za popolno izmišljotino oziroma laž," pa nam je sporočil Matija Sevšek, državni sekretar v kabinetu predsednice vlade. "Predsednik državnega zbora Janko Veber ni prejel odstopne izjave predsednice vlade Alenke Bratušek. Prav tako z morebitno odstopno izjavo niso seznanjene službe državnega zbora, so nam odgovorili iz parlamenta.