Rok Povšič Svet24.si

FOTO: Rok je peš odšel od doma, nato pa se je za...

carmen istanbul (3) Svet24.si

Carmen Osovnikar pobegnila v Turčijo

ratitovec Svet24.si

FOTO: Smučar na Ratitovcu sprožil plaz, ta je ...

marko milosavljevic bobo Reporter.si

Pri medijski hobotnici SDS gre za zavestno ...

ekonomska-šola-murska-sobota, šola, šolstvo, dijaki, študij Necenzurirano

Draga mati in foter, pustita me v šolo! #kolumna

Dorangel Vargas Facebook Odkrito.si

GROZLJIVA ZGODBA: Andski Hannibal Lecter

doncic Ekipa24.si

ZAROKA, ki je navdušila VSE V DVORANI! ...

Slovenija

Premier Janša in njegovi mediji v komunističnem slogu »vse je naše« ukradli Reporterjevo fotografijo

Deli na:
Premier Janša in njegovi mediji v komunističnem slogu »vse je naše« ukradli Reporterjevo fotografijo

Janšev tvit s fotografijo Reporterjevega fotografa Primoža Lavreta. - Foto: Twitter

Predsednik vlade in od jutri predsedujoči Svetu EU Janez Janša ter mediji pod njegovim nadzorom so ukradli fotografijo sestanka Luke Mesca in Bineta Kordeža, ki jo je posnel Reporterjev fotograf Primož Lavre.

Naš fotograf je namreč včeraj v objektiv ujel prvaka Levice Luke Mesca in padlega šefa Merkurja Bineta Kordeža, ki sta sestankovala v lokalu pri Moderni galeriji v Ljubljani. Fotografije smo ekskluzivno objavili na našem portalu.

Luka Mesec kofetkal s propadlim tajkunom Binetom Kordežem, nato pa je poskušal Reporterjevemu fotografu preprečiti objavo fotografij (FOTO)

Lavretovo fotografijo srečanja je brez navedbe vira in avtorja na Twitterju objavil premier Janša s pripisom »Za ljudi in ne za kapital, ka-li?«

Janši so sledili njegovi mediji. Portala Nova24TV in Demokracija sta prav tako objavila Lavretovo fotografijo. »Prek družabnih omrežij je namreč zaokrožila slika,« sta portala opravičevala uporabo ukradene fotografije v svojem članku.

To ni prvič, da sta Janša ali kateri od njegovih medijev na podoben način, brez dovoljenja ali navajanja vira, uporabila Reporterjeve fotografije. Njihovo ignoriranje avtorskih pravic v slogu »vse je naše« se zdi zelo podobno ideologiji, ki vodi Levico, še vedno hrepenečo po časih, ko je bilo vse last delovnega ljudstva.

Primož Lavre je z zahtevo po umiku fotografije že kontaktiral kabinet predsednika vlade ter uredništvi Demokracije in Nova24TV. Izdajatelj Reporter Media pa bo proti vsem sprožil ustrezne pravne postopke. Janša je nekaj ur po objavi članka zbrisal svoj tvit, Demokracija pa je članek umaknila s svoje spletne strani. Nova24TV je umaknila Lavretovo fotografijo, članek pa je ostal.

Pri tem je najbolj zanimivo, da bo Janez Janša jutri za pol leta prevzel vodenje Sveta Evropske unije – skupnosti, kjer precej bolj spoštujejo avtorske pravice. Novi predsedujoči EU je tik pred nastopom mandata nacionaliziral fotografijo, obenem pa Levici očita, da želi nacionalizirati premoženje Slovencev.

Loading...