Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Prelomljene obljube

Deli na:

Kandidat za evropskega poslanca SDS Anže Logar je na novinarski konferenci dejal, da je vlada s prvimi stotimi menjavami, ki jih je zabeležil kadrovski števec na njihovi spletni strani, prelomila vse predvolilne obljube o nepolitičnem kadrovanju. Če vlada ni učinkovita pri obvladovanju krize, "pa je učinkovita na področju menjav ", je dejal.

Z "magično mejo" stotih kadrovskih menjav Borut Pahor po Logarjevih besedah negira svoje predvolilne obljube, da bodo mesta na odgovornih položajih prevzemali zgolj strokovnjaki in da bodo politične menjave mogoče zgolj takrat, ko bo za to realen strokoven razlog.

Da temu ni tako, je po njegovem nazadnje dokazala menjava direktorja direktorata za upravo in notranje zadeve na ministrstvu za notranje zadeve Bojana Trnovška, ki ga je na njegovem mestu zamenjal nekdanji poslanec LDS in predsednik LDS v Bohinju Dušan Vučko.

Med zamenjavami, ki "bodejo v oči", je Logar omenil tudi zamenjavo direktorja direktorata za energijo na ministrstvu za gospodarstvo Igorja Šalamuna z nekdanjim ministrom LDS Jožefom Kopačem in imenovanje novega prokurista Mure, kar je postal Zdenko Podlesnik, nekdanji predsednik LDS v Celju, ki po njegovem "s tekstilno industrijo praktično še ni sodeloval".

Po oceni Logarja se tudi kadrovsko-akreditacijski sveti "ne morejo ravno pohvaliti s svojo nepolitično sestavo. V njih namreč najdemo 17 predstavnikov političnih strank, od tega štiri iz SD, tri iz Zaresa, osem iz LDS in dva iz DeSUS," je dejal in dodal, da "ta primer priča o tem, da tudi predvolilne obljube koalicije o tem, da se bodo zavzemale proti partitokraciji, ne držijo".

Pri zamenjavah je sicer po Logarjevih besedah vsaj na ministrstvih najbolj učinkovita stranka Zares, ki je do zdaj po njegovem na ministrstvih, ki jih je prevzela, izvedla največ kadrovskih menjav.