fashion 2 Svet24.si

Našli smo šest let stare fotografije Dončićeve...

Bangun Dobra karma

Si želite vrniti izgubljeno ljubezen?

zabava, bar, klub, alkohol, žur, ženske, Svet24.si

V tem baru ženske z več kilogrami dobijo več ...

uroš rožič, špela gavez Svet24.si

Med delom se je Urošu nož zapičil v dimlje: z ...

merkur Dobra karma

Horoskop od 18. do 25. 11. 2019 : od Merkurja si ...

denis toplak Njena.si

Nepredstavljivo: Denis Toplak postal žrtev?

_BVP0088 Njena.si

Kamere zamolčale, zakaj ga Kmetje niso marali

Slovenija

Preiskovalna komisija DZ naj bi danes zaslišala Klokočovnika in Vodiškarja

Deli na:
Preiskovalna komisija DZ naj bi danes zaslišala Klokočovnika in Vodiškarja

Dr. Tomislav Klokočovnik - Foto: Bobo

Preiskovalna komisija DZ o ugotavljanju odgovornosti na programu otroške kardiologije namerava danes zaslišati srčna kirurga Tomislava Klokočovnika in Janeza Vodiškarja. Klokočovnik je od decembra 2013 do maja 2017 v UKC Ljubljana vodil otroško kardiokirurgijo, avgusta letos pa je odstopil z mesta predstojnika oddelka za kirurgijo srca in ožilja.

Enako kot Klokočovnik je tudi Vodiškar tesno povezan z otroško kardiologijo. Leta 2007 je skupaj z Robertom Blumauerjem začel dodatno izobraževanje pod mentorstvom izraelskega kardiokirurga Davida Mishalyja, ki je prihajal operirat v Univerzitetni klinični center (UKC) Ljubljana. Septembra 2012 pa je Vodiškar odšel iz UKC z razlago, da mu niso omogočili izobraževanja in dela.

Parlamentarna preiskovalna komisija se je najprej lotila otroške kardiologije, po sprejetju vmesnega poročila bo vzela pod drobnogled še nabavo medicinske opreme. Prve priče so pred komisijo stopile 13. junija, doslej pa jih je zaslišala približno tretjino od predvidenih 68. Seznam prič ni nujno dokončen, saj ga lahko komisija še spremeni.

Komisija želi prisluhniti tudi nekdanjim ministrom za zdravje. Zaenkrat sta med njimi pričala Tomaž Gantar in Samo Fakin, pred dobrim mesecem dni pa je komisija zaslišala tudi zdajšnjega ministra Aleša Šabedra. Povzel je dogajanje v zvezi s programom otroške kardiologije v času, ko je bil generalni direktor ljubljanskega kliničnega centra.

Šabeder je poudaril, da je bilo januarja lani, ko je prišel na čelo UKC, stanje programa alarmantno, v dobrem letu dni njegovega vodenja pa so se razmere izboljšale. Sicer preiskovala komisija po besedah njene predsednice Jelke Godec (SDS) želi ugotoviti, kdo je odgovoren za to, da otroška kardiologije v UKC ne deluje kakovostno in varno.

loading...
Loading...