sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

samir handanovic 24 pm Ekipa24.si

Nova služba za Samirja Handanovića! Nekdanji ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Predstavniki tujih medijev začudeni, da je razprava članov PS zaprta za medije

Deli na:
Predstavniki tujih medijev začudeni, da je razprava članov PS zaprta za medije

Foto: Bobo

Današnjega kongresa PS se udeležujejo novinarji sedmih tujih medijskih hiš. Izida glasovanja o novem predsedniku PS si ne upajo napovedati, sprašujejo pa se, zakaj novinarji ne morejo spremljati razprave članov stranke. Nasploh pa opozarjajo, da med slovenskimi politiki ni volje, da bi presegli lastne interese in začeli delovati v skupno dobro.

Današnji kongres PS, na katerem se za predsednika stranke potegujeta premierka Alenka Bratušek in ljubljanski župan Zoran Janković spremlja okoli 120 predstavnikov sedme sile iz 40 medijskih hiš, od tega sedmih tujih.

Novinar F. Christian Wehrschütz iz avstrijske televizije ORF ni želel napovedovati izida današnjega glasovanja, ocenil pa je, da bo rezultat zelo tesen. S čustvenega stališča je bil Janković v nagovoru bolj prepričljiv, medtem ko je Bratuškova stavila na razum, je poudaril.

O nadaljnjem razvoju dogodkov Wehrschütz ni želel ugibati. Je pa ocenil, da trenutne razmere niso v korist prvaku DL Gregorju Virantu. Sprašuje se namreč, zakaj bi si Virant v tem trenutku želel predčasnih volitev. Prav tako ga zelo čudi, da mediji ne morejo spremljati razprave članic in članov stranke.

Novinar francoske tiskovne agencije AFP Bojan Kavčič pa je ocenil, da bi bilo finančno in politično sicer neprijetno, morda pa vendarle še najbolj "zdravo", da Janković zmaga, vlada pade in "da se gre na nove volitve". Vendar pa je opozoril, da ni možnosti, da bi prišlo do kakšne večje spremembe, če bi bile te v kratkem.

Nasploh pa Kavčič opozarja, da med slovenskimi politiki ni videti "volje, da bi presegli lastne interese, lastni ego in začeli delovati v skupno dobro". To po njegovem mnenju ne velja le za PS, pač pa za vse vladne stranke, in isto se ponavlja tudi na ravni notranjih odnosov v strankah.