Revija Reporter
Slovenija

Predsedniška kandidatka SLS Krausejeva: Čas je za žensko, ki zna povzdigniti glas in udariti po mizi

Reporter, STA

31. avg. 2017 15:10 Osveženo: 15:15 / 31. 8. 2017

Deli na:

SLS bo na predsedniških volitvah nastopila s kandidatko Suzano Laro Krause, članico izvršilnega odbora in predsednico slovenske ženske zveze pri stranki.

Krausetova je na novinarski konferenci dejala, da je kandidatka za predsednico, ki se je pripravljena boriti proti korupciji in proti kvarnim posledicam preteklih režimov. "Verjamem, da se moramo iz preteklosti učiti, hkrati pa ne dovoliti, da nas hromi in medsebojno spre," je dodala.



Tako se je pripravljena boriti za boljše življenje ljudi. "Ta cilj in razumevanje bom kot predsednica v ključnih trenutkih pokazala kot kažipot," je dejala in dodala, da mora biti predsednik države moralni kompas državljanom, zato se mora najprej sam zavedati težav, s katerimi se njegov narod spopada.


"Vsi smo že siti politike, ki se ukvarja sama s seboj, namesto z ljudmi. To bom spremenila," je povedala. Po njenem mnenju je naloga predsednika, da se hitro in odločno postavi na stran naroda, na stran davkoplačevalcev in oškodovancev.

Krausetova je sicer 38-letna profesorica slovenščine in ruščine, politično pa je aktivna od leta 2010. Po njenem mnenju je sedaj čas za žensko, ki zna povzdigniti glas in udariti po mizi. "Takšno, ki sama skuha svojo marmelado in vlaga kisle kumare. Takrat, ko poleg ni kamer," je dodala.

Predsednik SLS Marko Zidanšek pa je dodal, da so se v stranki odločili za kandidatko, ki pooseblja prenovo stranke in predstavlja "svež poganjek na starih koreninah". Po njegovi oceni bo kot predsednica znala v ključnih trenutkih "izkazati razumevanje in pokazati smer narodu, znala bo biti moralni kompas, ki ga danes pogrešamo".

Podpise podpore za kandidaturo - zbrati jih mora 3000 - že zbirajo v okviru stranke. Ob tem je Zidanšek dejal, da kampanja ne bo draga, saj se zavedajo, da se samo z denarjem ne zmaga volitev. Bo pa kampanja po njegovih navedbah dinamična in zanimiva.