reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Pozor: na gorenjski avtocesti od ponedeljka zaradi del oviran promet

Deli na:
Pozor: na gorenjski avtocesti od ponedeljka zaradi del oviran promet

Foto: Bobo

Dars bo v ponedeljek začel po posameznih etapah nanašati dvoslojno površinsko prevleko na približno 400 metrov vozišča na odseku gorenjske avtoceste med Podtaborom in priključkom Kranj zahod proti Jesenicam. Dela bodo najprej potekala na prehitevalnem pasu, končana pa bodo do predvidoma sredine junija. Voznike pozivajo k previdni vožnji.

Dela bodo potekala na območju viaduktov Tržiška Bistrica, Lešnica, Ljubno, Peračica, Dobruša in Zgoša, ravno tako proti Jesenicam, ter delu razcepa Podtabor in priključku Naklo, so sporočili z Darsa.

Najprej bodo potekala na prehitevalnem pasu, v naslednji fazi pa na voznem in odstavnem. Po zaključku del in odstranitvi zapore bo na posamezni lokaciji še deset dni ostala omejitev hitrosti na 60 kilometrov na uro. Ta omejitev je potrebna za dosego želenega učinka in trajnosti izvedene prevleke, saj promet uvalja posuta zrna v prevleko.

Dars voznike opozarja, naj dosledno upoštevajo predpisano hitrost vožnje, ki jo bodo poostreno nadzirali tudi policisti, ter ohranjajo ustrezno varnostno razdaljo, saj je na teh lokacijah možno izletavanje zrn.

Dvoslojna površinska prevleka je, kot so dodali, učinkovit ukrep za preprečitev nadaljnjega propadanja obrabno-zaporne plasti asfaltne površine, na kateri se pojavljajo manjše poškodbe zaradi staranja bitumenskega veziva.

Dars je takšno površinsko prevleko leta 2016 poskusno izvedel na dveh viaduktih na gorenjski avtocesti. Ukrep je dosegel zastavljena pričakovanja, zato ga bo začel v prihodnje uporabljati v širšem obsegu.