petelin, Glööckler Svet24.si

Gasilci kokota Glööcklerja rešili pred loncem

psički Svet24.si

V avtomobilu prevažal 30 psičkov

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Požar pri Črnem Kalu je pogašen

Deli na:
Požar pri Črnem Kalu je pogašen

Foto: Bobo

Požar v Črnem Kalu, s katerim so se gasilci borili od nedelje, je pogašen. Vodja intervencije Denis Slavec je potrdil, da je gašenje končano, a še vedno se pojavljajo manjša žarišča, ki jih sproti pogasijo. Predsednik vlade Miro Cerar se je ob tem zahvalil vsem gasilcem, vojakom in drugim, ki so si prizadevali pogasiti požar.

Profesionalni in prostovoljni gasilci so se ob podpori Slovenske vojske z ognjem borili že od nedelje popoldne. Požar, ki je izbruhnil ob železniški progi med Črnotičami in Zanigradom, je po dosedanjih ocenah zajel okoli 350 hektarjev zemljišč in je bil tako eden največjih požarov na tem območju.

Ponoči in v sredo do napovedanega dežja bo sicer na požarišču na straži ostalo 40 gasilcev. Po napovedi Agencije RS za okolje bo namreč sreda oblačna s pogostimi padavinami, ob morju pa so možne tudi nevihte.

Boj z ognjem

Razmere na območju požara, s katerim se na območju Črnega Kala gasilci borijo od nedelje, so po ocenah vodje intervencije Denisa Slavca v redu in večjih težav za zdaj ni. Požar je lokaliziran, manjša žarišča, ki se pojavljajo, pa za zdaj uspešno gasijo. "Če bo šlo tako naprej, bomo glavnino intervencije danes zaključili," ocenjuje Slavec.

Požarišča požara, ki je zajel območje kraškega roba pri Črnem Kalu, gasilci intenzivno zalivajo, da ne bi prišlo do sprememb. Za sredo je sicer napovedan dež, ki bi gasilcem olajšal delo. Slavec je v izjavi za STA spomnil, da je na tem območju zelo malo padavin, a bo odvisno, kje in kolikšna bodo krajevna neurja.

"Če bi dež padel na območju požara, bi to bilo zelo dobro," je dejal, a dodal, da ostajajo aktivni z zalivanjem žarišč. Trenutno je pri gašenju po njegovih besedah aktivnih 242 gasilcev, trije helikopterji in letalo.

Profesionalni in prostovoljni gasilci se ob podpori Slovenske vojske z ognjem borijo že vse od nedelje popoldne. Požar, ki je izbruhnil ob železniški progi med Črnotičami in Zanigradom, je po dosedanjih ocenah zajel okoli 350 hektarjev zemljišč in je tako eden največjih požarov na tem območju.

Železniško progo med Divačo in Koprom so sicer ponovno odprli že v ponedeljek. Konec meseca naj bi se vodstvo Slovenskih železnic sicer sestalo z gasilci in domačini, da bi preučili uvedbo ukrepov za zmanjšanje požarne ogroženost ob progi.