vrtec, tommaso, avto Svet24.si

Na dvorišču vrtca avto do smrti zbil 4-letnika

Kavni aparat Svet24.si

Zaradi predrage kave poklical policijo, ta pa je ...

plinski-t Necenzurirano

Prazne obljube Hrvaške: Slovenija ostala brez ...

rtv slovenija bobo Reporter.si

Levica je leta »harala« po RTV, zdaj pa se je ...

kelsey wingert Ekipa24.si

Grozljivo! Novinarko 'pokosila' žogica, ki je ...

fred-astaire Odkrito.si

Tako življenje je imel, preden je postal ...

doncic pm Ekipa24.si

Šok: Dončić ima zdravstvene težave, zadnjo ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Potrditev tragedije: na pogorišču kočevskega Melamina našli pet trupel

Deli na:
Potrditev tragedije: na pogorišču kočevskega Melamina našli pet trupel

Po eksploziji v kočevskem Melaminu. - Foto: Bobo

V kočevskem Melaminu, kjer je v četrtek prišlo do eksplozije in požara, danes nadaljujejo kriminalistično preiskavo vzrokov nesreče. V četrtek popoldne se je gasilcem uspelo prebiti do petih pogrešanih, ki pa pričakovano nesreče niso preživeli, so sporočili s policije. Skupaj je tako v nesreči umrlo šest ljudi, ena oseba se še bori za življenje.

Kot je za STA povedal poveljnik Gasilske zveze Kočevje Leon Behin, se jim je do pogrešanih uspelo prebiti v četrtek okoli 17. ure, po pričakovanjih pa so lahko ugotovili le, da eksplozije in požara niso preživeli. Njihova trupla so prevzele ustrezne službe, ki bodo opravile postopek prepoznave in druge potrebne postopke. Enako so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Ponoči so kraj eksplozije in požara nadzorovali gasilci, do poznih večernih ur so bili skupaj s preiskovalno sodnico in državnim tožilcem na delu tudi kriminalisti, ki danes nadaljujejo z delom.

V oklici Melamina je vojska v četrtek popoldne izvedla dekontaminacijo cest in pohodnih površin. S tem je z njih odstranila delce eksplozije in gorenja, ki bi jih lahko raznašali naokoli.

Po besedah Behina bodo gasilci danes še spremljali delo policije, ko bo ta opravila svoje delo, pa bo sledilo čiščenje.

Od šestih poškodovanih v nesreči so v četrtek dva težje poškodovana prepeljali v Univerzitetni klinični center v Ljubljano. Eden od njiju je umrl zvečer, drugi pa se je po zadnjih informacijah Behina v četrtek zvečer še boril za življenje.

Do delovne nesreče v Melaminu je prišlo v četrtek okoli 8.30, po prvih domnevah najverjetneje zaradi človeške napake pri prečrpavanju ene od surovin v skladiščni prostor. Eksplozija in požar, ki je sledil, sta močno poškodovala tovarno in delno tudi njeno okolico.