Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Poslanec Matjaž Nemec obtožen nezakonitega vstopa v stanovanje D. Kovačiča

Deli na:
Poslanec Matjaž Nemec obtožen nezakonitega vstopa v stanovanje D. Kovačiča

Foto: Bobob

Verjetni novi podpredsednik državnega zbora naj bi se moral pred sodiščem spet pojaviti petnajstega junija, če seveda ne bo znova našel kakšnega opravičila - Vsekakor bo imela stranka SD z njim velike težave, če bo obsojen, pa četudi zgolj na pogojno kazen.

Potem ko so prejšnjo podpredsednico DZ Bojano Muršič s položaja odnesle rdeče jopice, nočne more za socialne demokrate še ni konec. Kot je znano, je Muršičeva v predkazenskem postopku zaradi tega, ker je na stroške občine Ruše kot vodja svetniške skupine SD naročila rdeče jopice in jih lažno prikazala kot pisarniški material, povrhu vsega pa še lagala občini in medijem.

V sodnem postopku pa je tudi novi kandidat SD za podpredsednica DZ Matjaž Nemec, in sicer zaradi kaznivega dejanja kršitve nedotakljivosti stanovanja po 141/1. členu Kazenskega zakonika RS, za kar je zagrožena denarna kazen ali zapor do enega leta.

Zgodba se vleče iz leta 2011, ko je v kraški hiši v Tomačevici pri Komnu prišlo do ravsa med nekdanjim direktorjem Hita Danilom Kovačičem in družino njegove nekdanje sopotnice Nelide Nemec, v katerega je bil kot njen sin vpleten tudi sedanji poslanec SD.

Kot so takrat poročali mediji, se je Nelida Nemec z obema svojima sinovoma in njunima ženama neko nedeljo odpravila v Kovačičevo hišo in od tam začela odnašati stvari, ki naj bi bile njihove. Toda Kovačič naj bi vse nagnal in med prepirom trdo prijel Nemčevo, ki jo je nato rešil njen sin Matjaž in tudi sam trdo prijel Kovačiča.

Prišla je policija in spisala kazenske ovadbe zoper vse udeležence: Kovačiča je kazensko ovadila zaradi fizičnega napada na Nemčevo, Matjaža Nemca zaradi napada na Kovačiča, vse člane družine Nemec pa zaradi kršitve nedotakljivosti stanovanja.

Kazenska postopka zaradi fizičnega napada sta se končala z oprostilno sodbo zoper oba obtožena; torej tudi zoper poslanca Nemca, Danila Kovačiča pa je rešila njegova žena Špela Stariha, ki je trdila, da je bila ona tista, ki je napadla Nemčevo. Tako ji zdaj grozi, da bo kazenski postopek stekel še proti njej. Še vedno pa poteka postopek proti petim članom družine Nemec zaradi kršitve nedotakljivosti Kovačičevega stanovanja.

Okrajno sodišče v Sežani je že izreklo sodbo proti poslančevemu bratu in njegovi ženi, ki naj bi bila obsojena na pogojno kazen, toda postopek je razveljavilo višje sodišče v Kopru. Medtem pa je bil postopek zoper poslanca, njegovo mamo in njegovo ženo izločen, ker so bili prevečkrat odsotni. Matjaž Nemec naj bi se skliceval na obveznosti v državnem zboru ali na obiske v tujini. Toda po pritožbi brata naj bi bil postopek spet združen, tako da bo sodnik obravnaval vse člane družine Nemec v paketu.

Verjetni novi podpredsednik državnega zbora naj bi se moral pred sodiščem spet pojaviti 15. junija, če seveda ne bo znova našel kakšnega opravičila. Vsekakor bo imela stranka SD z njim velike težave, če bo obsojen, pa četudi zgolj na pogojno kazen. Nemec sicer sodnega postopka ne želi komentirati, ker je tajen, prepričan pa je, da se bo končal z oprostilno sodbo.

Kot je znano, je bil nekdanji prvi mož Hita Danilo Kovačič zaradi zlorabe uradnega položaja obsojen na tri leta in osem mesecev zapora, vendar ga je že prvi dan po prihodu v zapor pomilostil takratni predsednik države Janez Drnovšek – uradno zaradi vsega dobrega, kar je storil za občane Nove Gorice in razvoj občine. Njegova dolgoletna partnerica Nelida Nemec, sicer umetnostna zgodovinarka, pa je bila v Hitu direktorica službe za stike z javnostjo. Po razhodu naj bi Kovačič Nemčevo tožil tudi zaradi denarja, ki naj bi ga mu dolgovala.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA

Foto: Bobob