kdo prvi prihiti na pomoc Svet24.si

Med službo na intervencijo? Dolenjski delodajalci...

2_Pero Lovšin Svet24.si

»Naše dobre volje naj se nalezeta tudi politika ...

ženska Dobra karma

Popolna energijska napoved od 19. do 25. 10. 2019

Festival že tradicionalno gosti Zemono Svet24.si

Kdo so sodobni slovenski graščaki in kako ...

colja1 Odkrito.si

Ženske, pogovarjajmo se o spolnosti!

borut4 Njena.si

Borut priznava: 'Maščevanje je uspelo'

ALEŠOVA POT Njena.si

Aleš po operaciji kože pravi suhec

Slovenija

Poslanci bodo razpravljali o predlogu, ki je razkuril nepremičninske posrednike

Deli na:
Poslanci bodo razpravljali o predlogu, ki je razkuril nepremičninske posrednike

Fotografija je simbolična. - Foto: Primož Lavre

Poslanci bodo na današnjem nadaljevanju zadnje redne seje DZ pred počitnicami največ razprave namenili predlogu novele zakona o nepremičninskem posredovanju. Z njim želijo poslanci Levice omejili plačila za nepremičninsko posredovanje in dodatne stroške, ki jih nepremičninske agencije lahko zaračunavajo svojim strankam.

Lotili se bodo tudi predloga novele zakona o nalogah in pooblastilih policije, s katerim želi vlada nekoliko spremeniti določbe glede pridobivanja podatkov o letalskih potnikih, ter predloga novele zakona o nadzoru državne meje, ki po mnenju vlade zagotavlja učinkovitejše vodenje postopkov pri določitvi primerne višine odškodnine za lastnike zemljišč ob ograji na meji.

Predlog sprememb zakona o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev, ki je prav tako na današnjem dnevnem redu, predvideva, da bi pri reševanju vlog za državne štipendije črtali pravilo glede fiktivnega izračuna denarne socialne pomoči oziroma varstvenega dodatka. Tako bo upravičencev do državne štipendije več, nekateri pa se bodo uvrstili v nižji dohodkovni razred in s tem dobili višjo štipendijo, navaja vlada.

Pred poslanci bo tudi predlog novele zakona o postopku priznavanja poklicnih kvalifikacij za opravljanje reguliranih poklicev, s katero naj bi to področje uskladili z evropsko direktivo.

loading...
Loading...