benifer Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Poslancem SDS še eno predsedniško in šest podpredsedniških mest v delovnih telesih DZ

Deli na:
Poslancem SDS še eno predsedniško in šest podpredsedniških mest v delovnih telesih DZ

Foto: Bobo

Poslanci SDS bodo v parlamentarnih delovnih telesih prevzeli še eno predsedniško in šest podpredsedniških mest, je danes sklenil kolegij predsednika DZ. Po novem bo tako eden od njihovih poslancev namesto Ive Dimic (NSi) vodil odbor za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Poslanci SDS so se namreč že ob začetku mandata odpovedali večini vodstvenih mest v DZ, saj so dvomili v legitimnost volitev. Zakaj so si premislili, ni znano, jim je pa uspelo z drugimi poslanskimi skupinami doseči dogovor o novi razdelitvi predsedniških in podpredsedniških mest v delovnih telesih. Tega je danes potrdil tudi kolegij predsednika DZ.

Tako bo poslanec iz vrst SDS po novem vodil odbor za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Tej funkciji so se odpovedali v NSi, saj je bila predsednica odbora doslej njihova poslanka Iva Dimic.

Poleg tega bodo poslanci SDS zasedli še šest podpredsedniških mest; pet se jih je preneslo z drugih poslanskih skupin, dobili pa so tudi doslej nezasedeno mesto podpredsednika ustavne komisije.

Na račun SDS so se podpredsedniškim mestom odpovedali v NSi in ZL. Poslanska skupina NSi bo tako ostala brez podpredsedniških mest v odboru za zdravstvo, ki ga je doslej zasedal Jernej Vrtovec, odboru za kulturo (Ljudmila Novak) in odboru za zadeve EU (Jožef Horvat).

Eden izmed poslancev SDS bo zasedel tudi podpredsedniško mesto v mandatno-volilni komisiji, ki je doslej pripadalo ZL, zasedal pa ga je Matjaž Hanžek. Franc Trček (ZL) pa se bo odpovedal podpredsedniškemu mestu v odboru za gospodarstvo.

Kateri poslanci iz vrst SDS bodo prevzeli omenjena mesta, še ni znano, bodo pa verjetno svoje predloge pripravili do prihodnjega tedna, ko naj bi jih na seji potrdil državni zbor.