Revija Reporter
Slovenija

Nedotakljiva naveza iz Rotary kluba

Nenad Glücks

28. okt. 2018 19:59 Osveženo: 20:08 / 04. 11. 2018

Deli na:

Aleš Jenčič in Franci Zavrl.

Mediaspeed

Kljub temu da dobavitelj medicinske opreme Aleš Jenčič že dolga leta služi milijone, tudi brez zakonite osnove, je v medijih skoraj neviden. Medijsko zaščito naj bi mu zagotavljal najbolje plačani lobist Franci Zavrl.

Medicinske sestre zaradi nemogočih razmer zapuščajo slovensko javno zdravstvo, pacienti zaradi takšnih razmer neznosno dolgo čakajo na zdravstvene storitve. A veliki zdravstveni dobavitelj Aleš Jenčič nič ne čaka. Še naprej vsako leto ob poslovanju z javnim zdravstvom služi milijone in kuje visoke dobičke. Na policiji nam podatka, ali ga obravnavajo v zvezi z dokazanimi nezakonitimi dobavami za UKC Ljubljana, niso razkrili.


V tiskani izdaji in v Trafiki24 več o tem, kako se masti zdravstveni dobičkar Aleš Jenčič s svojo firmo Interexport iz Komende; koliko je zaslužil s s posli z javnim sektorjem; s kom je posloval in kdo je njegov največji plačnik; o nezakonitih poslih z UKC Ljubljana; zakaj Jenčičevega imena ne boste našli v nobeni preiskavi korupcije v zdravstvu; o razkošju 22-metrske jahte; kakšna je pri vsem skupaj vloga razvpitega lobista Francija Zavrla; koliko zasluži najbolje plačani lobist v državi.