UVODNA rudnik radomlje frantar zabret Igor Kupljenik Svet24.si

Razkošje slovenskih milijonarjev na 920 ...

lev Svet24.si

Popoln vodič po znamenju leva in njegovo vladanje...

schellenburg Necenzurirano

Kdo je plačal 8 tisoč evrov za kvadrat v ...

iztok seljak Saso Radej Reporter.si

»Do konca sprijeno!« Nemoralni slovenski ...

pogacar Ekipa24.si

Bo Tadej Pogačar tekmoval na olimpijskih igrah? ...

Tadej Pogačar, Urška Žigart Njena.si

Zaradi te poteze Tadeja Pogačarja se sprašujejo,...

tadej pogacar tour pm Ekipa24.si

Premalo? Ravno prav? Koliko je na Touru zaslužil ...

Slovenija

Poravnava: Cviklu je žal za Predaličeve nevšečnosti in težave

Deli na:

Nekdanji generalni sekretar vlade Božo Predalič in član evropskega računskega sodišča Milan M. Cvikl sta dosegla sodno poravnavo v zvezi s tožbo Predaliča, ki jo je vložil zaradi Cviklovih izjav na seji državnega zbora leta 2007 in afere fotokopiranje, sta za STA potrdila njuna zastopnika Franci Matoz in Emil Zakonjšek.

O poravnavi med Cviklom in Predaličem je sicer v soboto poročal že časnik Dnevnik. Po poročanju Dnevnika je leta 2007 takratni poslanec Cvikl na seji državnega zbora o Predaliču med drugim dejal, da zna dobro poskrbeti zase, da je dvoličen in da ga je treba tožiti, ker je oškodoval državljane in državljanke. Predalič je očitke razumel, kot da je nepošten in nesposoben, je poročal Dnevnik.

Cvikl je poleg tega sumil, da so v času prve vlade Janeza Janše kopirali več kot 30.000 dokumentov, magnetogramov in osebnih map. Vse skupaj naj bi se dogajalo od septembra 2007 do oktobra 2008, ko so se v prostorih vlade začasno nahajali arhivi, ki jih je vlada iz Župančičeve ulice prenesla v Arhiv RS. Vse to naj bi se po Cviklovih besedah dogajalo pod nadzorom Predaliča. Ta je tedaj za medije zatrdil, da o fotokopiranju ne ve popolnoma ničesar. Dejal pa je tudi, da ne ve, od kod Cviklu podatek o številu kopij, ki naj bi bile narejene. Poudaril je, da sam ni dajal nobenih navodil za takšno kopiranje.Predalič je tožbo proti Cviklu vložil februarja leta 2010, takrat pa je povedal, da je bila afera fotokopiranje politični konstrukt z namenom diskreditacije političnih nasprotnikov.

Po besedah zastopnika Predaliča, Francija Matoza, je bil predmet poravnave ugotovitev, da so se sumi kaznivih dejanj v zvezi z afero fotokopiranje, izkazali za neutemeljene in da je Cviklu žal, ker je imel Predalič zaradi tega nevšečnosti in težave. Po poročanju Dnevnika so med strankama s sodno poravnavo razrešena vsa sporna vprašanja.