pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Popovič bo znova stopil pred sodnika

Deli na:
Popovič bo znova stopil pred sodnika

Foto: Bobo

Po praznikih se na sodišča vrača običajen tempo dela, s tem pa tudi nekateri odmevnejši primeri. V petek bo pred sodišče v Kopru znova stopil koprski župan Boris Popovič, tokrat zaradi koncesijske pogodbe za kopališče. Na okrožnem sodišču v Ljubljani pa se bosta nadaljevali sojenji za umor direktorja Kemijskega inštituta in v zadevi Istrabenz.

Predobravnavni narok za Popoviča zaradi očitane zlorabe položaja

V petek bo pred sodišče spet stopil koprski župan Boris Popovič, ki mu tožilstvo očita zlorabo položaja pri razdrtju koncesijske pogodbe za mestno kopališče. Tožilstvo je obtožnico vložilo tudi proti tedanjemu predstojniku občinskega urada za gospodarske javne službe Rafku Klinarju in direktorici občinske uprave Sabini Mozetič. Zgodba sega v leto 2007, ko je mestna občina razdrla koncesijsko pogodbo za kopališče z družinskim podjetjem Popovičevih, ki je sicer veljala do leta 2012, ter družbi BPC podelila stavbno pravico na gostinskih lokalih. S tem pa naj bi po mnenju kriminalistov oškodovali občinski proračun. Državniki svetniki marca Popoviču niso priznali imunitete (župan in državni svetnik se nanjo niti ni skliceval), zato je postopek zoper njega lahko normalno stekel.

Sojenje za umor direktorja Kemijskega inštituta

Po mesecu in pol se nadaljuje sojenje za umor direktorja Kemijskega inštituta Janka Jamnika, obtožb se brani Milko Novič. Sojenje sicer poteka dokaj redno, vzrok tokratni "prekinitvi" pa gre pripisati iskanju tujega balističnega izvedenca, ki bi pripravil novo mnenje o strelskih delcih, najdenih pri obtoženem. Sedanja mnenja si namreč precej nasprotujejo. Prav tako želi sodišče postaviti izvedenca ki bo lahko izboljšal posnetke varnostnih kamer. Ali je sodišče izvedence že angažiralo, bo torej najbrž znano v sredo.

Ponovno zaslišanje prič v ponovljenem sojenju Bavčarju

Po praznikih se bo nadaljevalo tudi sojenje nekdanjemu prvemu možu Istrabenza Igorju Bavčarju, predvidoma s ponovnim zaslišanjem dveh prič, ki bosta pojasnjevali ozadje prodaje delnic Istrabenza. Na sodišče sta bila znova vabljena nekdanji član uprave Istrabenza Srečko Kenda, ki naj bi s Pivovarno Laško stopil v stik glede nakupa delnic Istrabenza, in Robert Šega, ki je bil v času menedžerskega prevzemanja svetovalec Pivovarne Laško in Pivovarne Union. Ta je na sodišču že zanikal, da bi nekdanjemu predsedniku uprave Bošku Šrotu priporočil prodajo svežnja delnic.