cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Poljska Legia si zelo želi igrati proti Mariboru; vložena še zadnja pritožba

Deli na:
Poljska Legia si zelo želi igrati proti Mariboru; vložena še zadnja pritožba

Foto: Bobo

Potem ko je Evropska nogometna zveza (Uefa) dvakrat zavrnila pritožbo varšavske Legie zaradi kazni v kvalifikacijah lige prvakov, se je poljski klub pritožil še na zadnjo stopnjo, ki mu je preostala. Mednarodno športno razsodišče (Cas) je sporočilo, da je prejelo pritožbo Poljakov, obravnavalo jo bo prednostno in odločitev sporočilo v ponedeljek.

Uefa je v četrtek tudi na drugi stopnji zavrnila pritožbo varšavske Legie, kar pomeni, da je v tretji krog kvalifikacij uvrščen škotski Celtic, prav ta klub pa bo tekmec slovenskega prvaka Maribora v boju za elitno evropsko tekmovanje. Uefina pritožbena komisija je tudi ob drugi obravnavi pritožbe Legie tako potrdila kazen, ki sta jo izrekli njeni komisiji za nadzor in disciplino.

Varšavski klub je na igrišču sicer dobil obe tekmi drugega kroga kvalifikacij lige prvakov proti škotskemu (s 4:1 in 2:0), toda ker je na povratni tekmi v 88. minuti v igro vstopil Bartosz Bereszynski, ki ni imel pravice nastopa, je nato za zeleno mizo tekmo dobil Celtic s 3:0. Skupni izid je bil tako 4:4, Škoti pa so napredovali zaradi gola v gosteh.

Razsodišče Cas je sporočilo, da je poljski klub včeraj vložil pritožbo. V njej zahteva, da Uefa razveljavi kazen in Legii dovoli nastopanje v tretjem krogu kvalifikacij lige prvakov, pa tudi to, da Uefa razveljavi vse odločitve, povezane z igralcem Bereszynskim. Cas je na svoji spletni strani pojasnil, da je takoj začel postopek ter pozval Uefo in predstavnike Celtica, naj pisno pojasnijo sporne dogodke. Cas bo svojo odločitev predvidoma sporočil v ponedeljek popoldne.

Maribor bo prvo tekmo s Celticom igral 20. avgusta doma, povratna bo 26. avgusta v Glasgowu.