Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Politična likvidacija: vlada z rokohitrsko akcijo ukinila Muzej novejše zgodovine

Deli na:
Politična likvidacija: vlada z rokohitrsko akcijo ukinila Muzej novejše zgodovine

Protesti na Roški v podporo JBTZ leta 1988 - eden od dogodkov, ki jih pokriva muzej, na Roški pa naj bi imel prostore tudi novi muzej osamosvojitve - Foto: Bobo

Na predlog ministrstva za kulturo je vlada brez strokovnega elaborata in vključenosti uradništva na resorju ukinila Muzej novejše zgodovine Slovenije in Muzej slovenske osamosvojitve ter ju spojila v nov muzej.

Zakaj izjave zaposlenih in sveta prav tako ukinjenega Muzeja novejše zgodovine Slovenije razkrivajo, da je šlo za rokohitrsko akcijo, brez strokovne razprave?

Naj bi pripravo gradiva za sklep vlade o ustanovitvi Muzeja novejše in sodobne zgodovine Slovenije na ministrstvu za kulturo »podtaknili« Špeli Spanžel, v. d. generalni direktorici direktorata za kulturno dediščino?

Zakaj mora politika, tudi pod zastavo depolitizacije, »zasesti« zgodovinske muzeje? Tudi na račun spreminjanja uveljavljenega ime, identitete in blagovno znamko MNZS, ki letos praznuje 75 letnico?  

Ministrica Asta Vrečko in njeni na ministrstvu ne vedo niti za vso stvarno premoženja Muzeja osamosvojitve Slovenije. Zakaj ga pripisujejo Arhiv RS?

Kaj o dejavnost ministrstva za kulturo in vlade, ki zadeva usodo dveh muzejev – slovenske osamosvojitve in novejše zgodovine, meni predsednica sveta Muzeja slovenske osamosvojitve Alenka Puhar?

Kako se je tudi Šarčeva vlada z združevanjem skušala znebiti leta 2008 pod drugo Janševo vlado ustanovljenega Študijskega centra za narodno spravo?

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24