elektrika x Svet24.si

Slovenija z najdražjo elektriko v Evropi?

Ariana Grande Svet24.si

Ariana Grande spregovorila o nasilju na ...

DOG2344990416298238339 Necenzurirano

Skrajnež je skrajnež, pa če prisega na križ ...

logar irgl pl Reporter.si

Mora Janša Logarja dobesedno vreči iz SDS, da bo...

matjaz kek mm Ekipa24.si

Razmišljanje slovenskega selektorja, ki se bo ...

Marylin ni mogla brez čudežnih injekcij, ki so delovale tudi na njeno psiho Odkrito.si

Vse je bilo v njegovih rokah ... Tudi ona

slovenski navijaci Ekipa24.si

Takšno navijaško vzdušje so v soboto v ...

Slovenija

Politična likvidacija: vlada z rokohitrsko akcijo ukinila Muzej novejše zgodovine

Deli na:
Politična likvidacija: vlada z rokohitrsko akcijo ukinila Muzej novejše zgodovine

Protesti na Roški v podporo JBTZ leta 1988 - eden od dogodkov, ki jih pokriva muzej, na Roški pa naj bi imel prostore tudi novi muzej osamosvojitve - Foto: Bobo

Na predlog ministrstva za kulturo je vlada brez strokovnega elaborata in vključenosti uradništva na resorju ukinila Muzej novejše zgodovine Slovenije in Muzej slovenske osamosvojitve ter ju spojila v nov muzej.

Zakaj izjave zaposlenih in sveta prav tako ukinjenega Muzeja novejše zgodovine Slovenije razkrivajo, da je šlo za rokohitrsko akcijo, brez strokovne razprave?

Naj bi pripravo gradiva za sklep vlade o ustanovitvi Muzeja novejše in sodobne zgodovine Slovenije na ministrstvu za kulturo »podtaknili« Špeli Spanžel, v. d. generalni direktorici direktorata za kulturno dediščino?

Zakaj mora politika, tudi pod zastavo depolitizacije, »zasesti« zgodovinske muzeje? Tudi na račun spreminjanja uveljavljenega ime, identitete in blagovno znamko MNZS, ki letos praznuje 75 letnico?  

Ministrica Asta Vrečko in njeni na ministrstvu ne vedo niti za vso stvarno premoženja Muzeja osamosvojitve Slovenije. Zakaj ga pripisujejo Arhiv RS?

Kaj o dejavnost ministrstva za kulturo in vlade, ki zadeva usodo dveh muzejev – slovenske osamosvojitve in novejše zgodovine, meni predsednica sveta Muzeja slovenske osamosvojitve Alenka Puhar?

Kako se je tudi Šarčeva vlada z združevanjem skušala znebiti leta 2008 pod drugo Janševo vlado ustanovljenega Študijskega centra za narodno spravo?

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24