386253406_17923812026784758_2766310914979407498_n Svet24.si

V Postojni pogrešano osebo našli mrtvo

Sinji lebduh Svet24.si

V Sloveniji opazili zelo redko vrsto ptice

Irena Šinko Necenzurirano

Zadnji razpis ministrice Šinko: za svetovalca ...

cerkev Reporter.si

Duhovnik naj bi se zaljubil v zdravnico: zaradi ...

doncic porsche Ekipa24.si

Se šali?! Kek razkril, da je za noro ceno na ...

tamara2 Njena.si

Kmetija: Za prijavo v šov je vedel le njen ...

Josua Tuisova Ekipa24.si

Zvezdniku je med svetovnim prvenstvom umrl ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Policijske intrige tete iz ozadja: zakaj Tatjana Bobnar ruši Roberta Goloba

Deli na:
Policijske intrige tete iz ozadja: zakaj Tatjana Bobnar ruši Roberta Goloba

Tatjana Bobnar naj bi se iz ozadja maščevala premierju Robertu Golobu, ki ni ugodil njeni želji, da bi policijo vodil njen kandidat Boštjan Lindav. - Foto: Bobo

V ozadju izbire novega prvega moža policije Senada Jušića se nadaljuje spopad med nekdanjo notranjo ministrico Tatjano Bobnar in predsednikom vlade Robertom Golobom.

Bobnarjeva, ki je zdaj svetovalka predsednice države Nataše Pirc Musar, je hotela na vrh policije ustoličiti Boštjana Lindava, ki se bo zaradi izbire pritožil na sodišče.

Še pred tem pa je s kazenskimi in civilnimi postopki zagrozil članom natečajne komisije uradniškega sveta, če bodo ugotovili, da izbranec ministra Boštjana Poklukarja izpolnjuje vse strokovne pogoje za to funkcijo.

Pišemo, kateri ministri so na seji vlade nasprotovali Senadu Jušiću in kdo je imenoval natečajno komisijo, ki je odločala o njegovi strokovni usposobljenost; kdo so njeni člani, ki so se soglasno odločili, da jih izpolnjuje.

Pišemo tudi o maščevanju iz predsedniške palače, kaj sta Tatjana Bobnar in Boštjan Lindav očitala predsedniku vlade Robertu Golobu, ko sta ga obtožila političnih pritiskov; kako je z njima povezan predsednik KPK Robert Šumi, ki bo zdaj preverjal postopek imenovanja generalnega direktorja policije; kako je Lindav nasprotoval imenovanju Darka Muženiča na čelo NPU; o katerih pavih je Muženič govoril v lanskem intervjuju za Mladino.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24