smucberger Svet24.si

Katarina Šmuc Berger: »Devetdeset odstotkov ...

906923_138-naplavinepasjirep1 Svet24.si

Naplavine zasule tlakovan prehod čez Pasji rep

vrocina2 Necenzurirano

Saharski pesek in vročinski valovi. Mi pa se ...

luka doncic pf Reporter.si

Dončić, Golob in starleta: popisujemo ozadje ...

benjamin sesko pm Ekipa24.si

Simpatična izbranka Benjamina Šeška je ...

Marylin ni mogla brez čudežnih injekcij, ki so delovale tudi na njeno psiho Odkrito.si

Vse je bilo v njegovih rokah ... Tudi ona

sesko Ekipa24.si

Benjaminu Šešku smo pokazali posnetek njegove ...

Slovenija

Policijske intrige tete iz ozadja: zakaj Tatjana Bobnar ruši Roberta Goloba

Deli na:
Policijske intrige tete iz ozadja: zakaj Tatjana Bobnar ruši Roberta Goloba

Tatjana Bobnar naj bi se iz ozadja maščevala premierju Robertu Golobu, ki ni ugodil njeni želji, da bi policijo vodil njen kandidat Boštjan Lindav. - Foto: Bobo

V ozadju izbire novega prvega moža policije Senada Jušića se nadaljuje spopad med nekdanjo notranjo ministrico Tatjano Bobnar in predsednikom vlade Robertom Golobom.

Bobnarjeva, ki je zdaj svetovalka predsednice države Nataše Pirc Musar, je hotela na vrh policije ustoličiti Boštjana Lindava, ki se bo zaradi izbire pritožil na sodišče.

Še pred tem pa je s kazenskimi in civilnimi postopki zagrozil članom natečajne komisije uradniškega sveta, če bodo ugotovili, da izbranec ministra Boštjana Poklukarja izpolnjuje vse strokovne pogoje za to funkcijo.

Pišemo, kateri ministri so na seji vlade nasprotovali Senadu Jušiću in kdo je imenoval natečajno komisijo, ki je odločala o njegovi strokovni usposobljenost; kdo so njeni člani, ki so se soglasno odločili, da jih izpolnjuje.

Pišemo tudi o maščevanju iz predsedniške palače, kaj sta Tatjana Bobnar in Boštjan Lindav očitala predsedniku vlade Robertu Golobu, ko sta ga obtožila političnih pritiskov; kako je z njima povezan predsednik KPK Robert Šumi, ki bo zdaj preverjal postopek imenovanja generalnega direktorja policije; kako je Lindav nasprotoval imenovanju Darka Muženiča na čelo NPU; o katerih pavih je Muženič govoril v lanskem intervjuju za Mladino.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24