severa gjurin 1 Svet24.si

Družinska sreča Severe Gjurin

Meghran Princ Harry Svet24.si

Zaskrbljeni princ Harry razkril, zakaj ne bo ...

907452_099_liitjska Necenzurirano

Revizorka, ki je poslušala le glavna osumljenca ...

tanja frantar igor zabret Reporter.si

Skoraj 28 milijonov evrov poslov pod Golobovo ...

maribor Ekipa24.si

Se lahko zgodi senzacija, Maribor pa dobi v ...

Domagoj Ivanković Njena.si

Josip iz Botrov nasmejan, z ženo srečna na svojem

825117_f103tenis_koper03t Ekipa24.si

Joj, kaj se je zgodilo Oblakovi izbranki: Olga ...

Slovenija

Policijske intrige tete iz ozadja: zakaj Tatjana Bobnar ruši Roberta Goloba

Deli na:
Policijske intrige tete iz ozadja: zakaj Tatjana Bobnar ruši Roberta Goloba

Tatjana Bobnar naj bi se iz ozadja maščevala premierju Robertu Golobu, ki ni ugodil njeni želji, da bi policijo vodil njen kandidat Boštjan Lindav. - Foto: Bobo

V ozadju izbire novega prvega moža policije Senada Jušića se nadaljuje spopad med nekdanjo notranjo ministrico Tatjano Bobnar in predsednikom vlade Robertom Golobom.

Bobnarjeva, ki je zdaj svetovalka predsednice države Nataše Pirc Musar, je hotela na vrh policije ustoličiti Boštjana Lindava, ki se bo zaradi izbire pritožil na sodišče.

Še pred tem pa je s kazenskimi in civilnimi postopki zagrozil članom natečajne komisije uradniškega sveta, če bodo ugotovili, da izbranec ministra Boštjana Poklukarja izpolnjuje vse strokovne pogoje za to funkcijo.

Pišemo, kateri ministri so na seji vlade nasprotovali Senadu Jušiću in kdo je imenoval natečajno komisijo, ki je odločala o njegovi strokovni usposobljenost; kdo so njeni člani, ki so se soglasno odločili, da jih izpolnjuje.

Pišemo tudi o maščevanju iz predsedniške palače, kaj sta Tatjana Bobnar in Boštjan Lindav očitala predsedniku vlade Robertu Golobu, ko sta ga obtožila političnih pritiskov; kako je z njima povezan predsednik KPK Robert Šumi, ki bo zdaj preverjal postopek imenovanja generalnega direktorja policije; kako je Lindav nasprotoval imenovanju Darka Muženiča na čelo NPU; o katerih pavih je Muženič govoril v lanskem intervjuju za Mladino.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24