sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

aretacija Ekipa24.si

Vklenjen v lisice! Policija po prometni nesreči ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

tacen kajak Ekipa24.si

Sava zalila del tribun v Tacnu! Močno deževje ni...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Policijska diktatura na FDV

Deli na:
Policijska diktatura na FDV

Foto: Bobo

Nekdanji policijski minister Rado Bohinc omejuje svobodo govora nekdanjima ministroma za izobraževanje Igorju Lukšiču in Jerneju Pikalu.

Bohinc je zdaj dekan ljubljanske fakultete za družbene vede, kjer sta Lukšič in Pikalo profesorja. In ker sta v preteklih dneh javno kritizirala nezakonitosti na njihovi fakulteti, sta dobila obvestilo vodje službe za stike z javnostjo Nine Erjavec, da jo morata o svojih nastopih v javnosti predhodno obveščati. Večjega ponižanja najbrž univerzitetni profesorji niso doživeli vse od sredine sedemdesetih let prejšnjega stoletja, ko so v znani komunistični čistki s fakultete nagnali pet profesorjev. Res pa je bil Bohinc pomemben partijsko-državni funkcionar že v času propadle komunistične Jugoslavije.

V zvezi z njunimi izjavami je senat FDV prejšnji ponedeljek celo sprejel izjavo za javnost, »da odločno zanikamo vsebino dezinformacij, ki se od nekaterih posameznikov v zadnjih dneh pojavljajo v medijih in govorijo o tem, da naj bi se dodatki plačevali iz sredstev, prihranjenih od zmanjševanja kontaktnih ur«. Mimogrede, po novem naj bi zmanjšanje kontaktnih ur zmanjšali na minimalno 50 ur, kar pomeni za največ deset, ukrep pa bi začel veljati že kar naslednji semester, če ne bi bili opozorjeni na nezakonitost takega sklepa. Tako bo ta sklep veljal v naslednjem študijskem letu, prorektor pa bo še naprej odločal, komu bo vzel ure in koliko, vsekakor pa ne več kot deset. Kakorkoli že, Lukšič zadeve ne komentira, saj predhodno ni uspel dobiti dovoljenja piarovke fakultete.