nostradamus Dobra karma

Nostradamus koronavirus napovedal že leta 1555!?

horoskop_astrologija_zodiak Svet24.si

Horoskop za sredo, 26. februarja

jansa sarec-pl3 Reporter.si

Ker je Marjan Šarec skočil v prazen bazen, bo ...

aleksandra pivec, matej tonin, zdravko počivalšek, janez janša, vlada Svet24.si

V pogodbi tudi uvedba naborništva, dvig denarja ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Janša 3.0 bo v vladi močan kot še nikoli

iva krajnc aljosa bagola 2 sašo radej Njena.si

Tako talentirana je hči Ive Krajnc Bagola in ...

nuša-rojs Njena.si

Nuša Rojs vrača udarec kot strastna zapeljivka

Slovenija

Policija razbila mednarodno narko tolpo, samo v Sloveniji je prijetih 20 ljudi

Deli na:
Policija razbila mednarodno narko tolpo, samo v Sloveniji je prijetih 20 ljudi

Fotografija je simbolična. - Foto: Bobo

Slovenska policija je s pomočjo kolegov iz tujine v torek razbila mednarodno organizirano kriminalno združbo, ki je oskrbovala slovenski in tuji trg s prepovedanimi drogami. Med preiskavo so med drugim zasegli več kot 120 kilogramov amfetamina, v zaključni akciji pa prijeli 20 osumljencev, so danes sporočili z Generalne policijske uprave (GPU).

Slovenski kriminalisti so v času preiskave, do izvedbe zaključne akcije zbrali dokaze, da je 45 članov navedene organizirane kriminalne združbe v tem času v Sloveniji izvršilo najmanj 48 kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami.

Člani navedene kriminalne združbe so različne vrste prepovedanih drog tihotapili tudi iz tujine, v velikih količinah pa so sami izdelovali prepovedano drogo amfetamin.

Kot je v današnji izjavi za medije dejal vodja Oddelka za organizirano kriminaliteto v Sektorju kriminalistične policije na Policijski upravi Ljubljana Stojan Belšak, je združba te amfetamine nato preprodajala na območju Slovenije in tudi v tujino.

Policisti in kriminalisti so po podatkih GPU opravili 47 hišnih preiskav pri 48 osumljencih, na širšem območju Ljubljane, Maribora in Celja. V hišnih preiskavah so zasegli večje količine različnih prepovedanih drog, pripomočke za izdelavo in pakiranje drog, predhodne sestavine, prirejene prostore za gojenje prepovedanih drog, več kosov prepovedanega orožja in nabojev ter večjo količino denarja, ki je bil pridobljen s preprodajo prepovedanih drog.

Belšak je med drugim potrdil, tudi da je družba imela eno od skladišč v Ljubljani. "Kriminalna združba je namreč blago hranila na več mestih, eno od teh je bilo tudi v Ljubljani," je dejal.

Tako so v okviru preiskave zasegli več kot 120 kilogramov amfetamina in več deset kilogramov drugih vrst prepovedanih drog. Zasegli pa so tudi preko 150.000 evrov.Kot je opozoril Belšak, gre pri tem za okvirne številke, ki veljajo zgolj za slovenski del preiskave. Natančne številke bodo predstavili na četrtkovi novinarski konferenci.

V zaključni akciji je sodelovalo 460 kriminalistov in policistov iz različnih policijskih enot, z vseh treh nivojev delovanja slovenskega policije - državnega, regionalnega in lokalnega. Sodelovali so policisti in kriminalisti iz različnih policijskih uprav in notranjih organizacijskih enot GPU, so zapisali.

V zaključni akciji so prijeli in odvzeli prostost 20 osumljenim osebam. Kot je potrdil Belšak, so dve osebi že izpustili na prostost, preostalih 18 pa bodo privedli pred preiskovalnega sodnika v Ljubljani.

Po podatkih policije so večino osumljencev že obravnavali za kazniva dejanja, povezana s prepovedanimi drogami, nekatera pa tudi za kazniva dejanja z elementi nasilja oz. premoženjske kriminalitete.

Preiskavo so vodili ljubljanski kriminalisti skupaj z upravo kriminalistične policije na GPU pod usmerjanjem Okrožnega državnega tožilstva v Ljubljani. Preiskava je potekala tudi v intenzivnem sodelovanju s hrvaško policijo in policijami iz več drugih evropskih držav.

Ker danes operativne aktivnosti še intenzivno potekajo, bodo preiskavo podrobneje predstavili na novinarski konferenci v četrtek.

loading...
Loading...