profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Politični nepotizem: za koprskega svetnika izvoljen tudi starejši sin Borisa Popoviča Nik, kandidirala še stric Slobodan in žena Eva

Deli na:
Politični nepotizem: za koprskega svetnika izvoljen tudi starejši sin Borisa Popoviča Nik, kandidirala še stric Slobodan in žena Eva

Boris Popovič z ženo Evo in starejšim sinom Nikom - Foto: Mediaspeed

Mladenič, ki je na seji sveta mestne občine Koper sedel tik ob zdaj že bivšem županu Borisu Popoviču, je njegov 18-letni sin Nik, sicer nogometaš Nogometnega kluba Koper.

Popovičeva stranka Koper je naš je v mestnem svetu dobila 13 od 33 mestnih svetnikov (trije sedeži so rezervirani za italijansko narodno manjšino), Nik Popovič, ki je postal polnoleten aprila letos, je bil tretji na listi.

Kot je slišati, naj bi oče Boris svojega sina Nika nameraval imenovati celo za podžupana, zadolženega za mlade, zato je moral že po prvem krogu svojo pisarno izprazniti Popovičev podžupan Peter Bolčič, toda v drugem krogu je bil za župana izvoljen Aleš Bržan.

Koprski mestni svet je prejšnji petek potrdil županski mandat Bržanu, proti pa je glasovalo samo deset mestnih svetnikov, torej so Popoviču obrnili hrbet najmanj trije njegovi svetniki, med njimi je verjetno tudi Bolčič, ki ga je Popovič po prvem krogu ponižal.

V mestni svet pa nista bila izvoljena Popovičev stric Slobodan, ki je bil dvajseti na listi, prav tako tudi ne njegova žena, ki je nastopala kot zadnja na listi druge Popovičeve stranke Slovenija za vedno, saj se ta lista ni uvrstila v mestni svet.

Na listi Slovenija za vedno je sicer kot četrta na listi nastopila tudi Tina Komel, nekdanja ministrica za Slovence po svetu, zdaj pa generalna sekretarka in direktorica Pozitivne Slovenije, stranke ljubljanskega župana Zorana Jankovića.

Poleg Nika ima Boris Popovič še sina Taia, vendar je ta še mladoleten, zato ga tudi ni bilo na nobeni od njegovih list.